SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Heerlijke herfstkoekjes

bij de thee
Herfst en Koekjes bakken
Herfstkoekjes sidepic

Boodschappen
250 gram Zeeuws bloem + extra
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram fijne suiker
1½ vrije uitloop bio-ei (kamertemp.)
1½ theelepel vanille essence
1 theelepel bakpoeder
diverse kleuren rolfondant
een beetje water
poedersuiker, om te strooien

Herfstkoekjes sidepicll

Niet alleen omdat ze erg lekker zijn maar ook om de regendagen van oktober wat vrolijker te maken bakken we koekjes. Regenwolkjes, regendruppels en onze kaplaarzen bakken we ook mee.

Zo maak je onze herfstkoekjes

Herfstkoekjes 01
Herfstkoekjes 02
Herfstkoekjes 03
Herfstkoekjes 04

Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Mix de suiker met de boter romig.

Weeg en meng het meel en bakpoeder.

Voeg het ei en de vanille toe en klop het door.

Herfstkoekjes 05
Herfstkoekjes 06
Herfstkoekjes 07

Het deeg hoort er nu zo uit te zien.

Zeef de meelmix er in 3 gedeelten bij.

Meng het meel er goed door.

Herfstkoekjes 08
Herfstkoekjes 09
Herfstkoekjes 10
Herfstkoekjes 11

Verpak het deeg in vershoudfolie.

Laat het rusten in de ijskast.

Rol het 1 uur later uit.

De uitstekers hebben we hier gekocht.

Verwarm de oven voor op 170°C

Herfstkoekjes 12
Herfstkoekjes 13
Herfstkoekjes 14

Steek de figuurtjes uit het deeg.

Bak de koekjes 10 - 12 minuten.

Laat ze eerst afkoelen op de bakplaat.

Herfstkoekjes 15
Herfstkoekjes 16
Herfstkoekjes 17
Herfstkoekjes 18

Dan op een rooster.

Bak de druppels 5 - 6 minuten.

Eerst even afkoelen op de plaat.

Dan op het rooster.

Herfstkoekjes 19
Herfstkoekjes 20

Rol en steek het fondant uit.

Plak het met een druppel water op de koekjes.

Fijne herfst!