De boodschappen
100 gram wortel, julienne
100 gram biet, julienne
1/4 rode kool, geraspt
1 sjalotje, gesnipperd
2 kleine goudreinetten, in schijfjes
60 gram halfvolle bioyoghurt
30 gram halfvolle mayonaise
1 theelepel Dijon mosterd
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel pijnboompitten
1000 gram krielaardappelen
250 gram dungesneden fricandeau
Een frisse coleslaw is een superlekkere en gemakkelijke maaltijd voor een drukke zaterdag. De rode kool en bietjes geven een herfsttintje aan deze salade. Geef er nieuwe aardappels in de schil gebakken bij en plakjes dun gesneden fricandeau.
Koop de krieltjes eventueel voorgekookt en de fricandeau gesneden. Wortels en biet kun je ook kant&klaar julienne gesneden kopen, bij de supermarkt. De salade smaakt perfect als je hem een dag van tevoren maakt, dan kunnen de smaken intrekken.
Dag 1: zo maak je de herfstsalade
Maak de borden op en strooi de pijnboompitten over de salade.