Boodschappen lijst
4 biologische kippendijen
4 eetlepels olijfolie, verdeeld
1½ eetlepel rode wijnazijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel verse tijm, 1 salie en 1 rozemarijn
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 grote (zoete) aardappel, in blokjes gesneden
450 gram spruitjes, gehalveerd
2 middelgrote appels, in schijfjes
2 sjalotten, gepeld en in ringen
4 plakjes gerookt spek, in stukjes
komkommerschijfjes (optioneel)
Vandaag een ovenschotel met kip, die meer hefstkleurig is als je zoete aardappel gebruikt en je de appels ongeschild laat. Niettemin is het gerecht ook erg lekker met een doorsnee aardappel en ongeschilde appels. Er zijn ook mensen die niet van spruitjes houden, maar die hebben pech vandaag! :))
Zo maak je de herfst-ovenschotel
Leg een hersluitbaar zakje open
Pers de knoflook in het zakje.
Doe er 2 eetlepels olie bij.
Plus 1.5 eetlepel rode wijnazijn.
Doe de kruiden er ook bij.
Maak het zakje dicht en wrijf de marinade in de kip
Verdeel de kruiden gelijkmatig over de kip.
Sluit het zakje weer.
Laat het 15 minuten rusten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C Hetelucht
Maak de groenten en appels schoon.
Verdeel de groenten over de bakvorm.
Breng de groenten op smaak met peper en zout.
Bak de ovenschotel in 30 - 35 minuten goudbruin.
Snij het spek in stukjes en bak het +/- 5 minuten mee.
Wij eten er komkommerschijfjes bij voor een frisse bite.
Enjoy!