De boodschappen
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram fijne kristalsuiker
250 gram boter
3 vrije uitloop eieren
4 eetlepels melk
zakje vanillesuiker
2 theelepels cacao
200 gram marsepein + voedingskleurstof
100 gram chocolade & witte sprinkles
We maken vandaag gezellige herfstcupcakes. De cupcakes zijn met marsepein versierd. Het is gemakkelijk om met vormpjes blaadjes en paddestoeltjes te maken. Heb je die niet dan teken je blaadjes op stevig papier. Uitknippen, op het uitgerolde marsepein leggen en er langs uitsnijden. Voor de paddestoeltjes rol je balletjes, snij ze doormidden voor de hoed. Voor de steeljes rol je cilindertjes.
Zo maak je herfstcupcakes
Verwarm de oven voor op 170°C
Mix boter, vanillesuiker en suiker romig.
Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe.
Zeef de bloem in 3 delen bij de mix.
Mix tot een samenhangend beslag.
Wij vullen 6 vormpjes met gemarmerd beslag en 6 met vanille, die cupcakes gebruiken we later. Je kunt ook het hele beslag marmeren, deel dan het beslag door twee.
Mix tenslotte de melk door het beslag.
Verdeel het beslag in drie delen.
Roer cacao met wat water tot een papje.
Roer het papje in 1 deel beslag.
Voeg het 2e deel bij de mix.
Trek het beslag door elkaar.
Vul de vormpjes met beslag.
Plaats het cupcakeblik midden in de oven.
Bak de cupcakes in 15-20 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Kneed verschillende kleuren in de marsepein.
Rol het marsepein uit en steek er blaadjes uit.
Druk marsepein paddestoeltjes in de vormpjes.
Smelt de chocola au bain marie en smeer een laagje op de cakes.
Druk de marsepein in de halfdroge chocolade.
Druk de witte sprinkeltjes op de rode paddestoelen.
De herstcupcakes zijn klaar, veel plezier ermee!