SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Het begint

met een zaadje
Wetenschap, Biologie, Lente, Prentenboek, Leesboek en Moederdag

Het begint met een zaadje
Auteur: Laura Knowles
Illustrator: Jennie Webber
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Jeanette Kramp
Verschenen: januari 2020
Uitgeverij: Christofoor
EAN: 9789060388990
Prijs: € 15.95 (HC)
Leeftijd: 5 -9 jaar

Dit nieuwe boek van de Britse kinderboekenschrijfster Laura Knowles gaat over een klein zaadje dat uitgroeit tot een reusachtige boom. Het verhaal is mooi poëtisch geschreven en helemaal op rijm. Het laat zien hoe een klein zaadje verandert in een boompje dat met het komen en gaan van de seizoenen en het verstrijken van de jaren uitgroeit tot een reus van een boom. Een prachtige boom waar allerlei dieren en planten veel plezier van hebben, op de een of andere manier.

Van Laura Knowles hebben wij al een prachtig boek over migratie van verschillende dieren in onze boekenkast staan, dat hier vaak gelezen wordt. Het heet Allemaal onderweg... en het is briljant geïllustreerd door Chris Madden. Uit de boeken die Laura Knowles tot nu toe heeft geschreven blijkt dat ze het liefst informatief over dieren en de natuur schrijft en wij zijn erg blij dat zij dat doet want onze mini-monstertjes genieten van haar boeken en wij ook!

Het begint met een zaadje 01
Het begint met een zaadje 02
Het begint met een zaadje 03
We travel so far 4

De bijzondere illustraties in Het begint met een zaadje zijn van Jennie Webber en dit is haar eerste boek. In het filmpje bovenaan dit blog zie je hoe zij deze 'illustraties' maakt. Haar illustraties zijn eigenlijk etsen die zij - zoals ze het zelf zegt - nauwgezet inkleurt. De kleuren zijn heel natuurlijk, warm en prachtig en in het filmpje hoor je hoe ze dat bereikt. Eigenlijk zijn haar etsen kunst die illustratief wordt toegepast, wat een vakmanschap heb je hiervoor nodig. Prachtig om Jennie zo aan het werk te zien! De prenten passen uiteindelijk perfect bij het boek en vanuit onze optiek als lezers kan de samenwerking niet beter.

Het begint met een zaadje 05
Het begint met een zaadje 06

Alle snazzie mama's en oma's houden van de natuur, wilde bloemen en tuinieren dus dit mooie boek komt precies op tijd voor Moederdag. Het zal een perfect cadeau zijn!

Drie betoverende sterren voor Het begint met een zaadje van alle snazzie lezertjes, klein en groter!