SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Het geheim van

de lekkerste Franse crêpes
Kook- en baktips, Info, Frans en Pannenkoeken
Aardappel kwastje sidepic

Wat heb je nodig?
kleine aardappel
scheutje zonnebloemolie
een kommetje
een vork
 

Aardappel kwastje sidepicll

Om de lekkerste, mooiste en dunste Franse crêpes te bakken valt niet mee, maar wij blijven het toch proberen! Want als het lukt zijn het echt de lekkerste dunne pannenkoeken die je ooit hebt geproefd :)) Gelukkig voor ons kwamen we op youtube The French Cooking Academy tegen en er is ook nog een website.

Daar lazen we wat gouden tips die je echt helpen, we geven ze hier graag aan je door. Of neem zelf een kijkje bij de French Cooking Academy, Stephane legt je daar de recepten uit. Je kunt ook deelnemen aan online workshops, als je goed Frans wil leren koken.

Hieronder zie je hoe je van een aardappel een perfect invet-kwastje maakt

Belangrijk voor de perfecte crêpe is de juiste hoeveelheid vet om in te bakken!

Aardappel kwastje 01
Aardappel kwastje 02
Aardappel kwastje 03
Aardappel kwastje 04

Snij een kleine aardappel door en schil een helft.

Schenk een scheut zonnebloemolie in een kommetje.

Steek een vork stevig in de geschilde aardappel.

Doop de aardappel in de olie, wrijf de koekenpan ermee in.

Aardappel kwastje 05
Aardappel kwastje 06
Aardappel kwastje 07

Verhit de pan, houdt hem schuin en giet er een lepel beslag in.

Giet net genoeg beslag in de koekenpan om de bodem te bedekken.

Draai de pan rustig rond om het beslag gelijkmatig over de bodem te verspreiden.

Bak de crêpe ongeveer 30 seconden, draai hem om met een houten spatel en bak de andere kant 15 seconden. Nadat je een paar crêpes hebt gebakken gaat het je steeds beter af. Morgen het recept van Stephane voor heerlijke Bastille crêpes.

Veel succes!