Boodschappenlijstje
125 gram zachte boter
125 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei, kamertemp.
1 theelepel vanille-extract
175 gram Zeeuwse bloem
½ theelepel bakpoeder
poedersuiker, om te strooien
diverse kleuren rolfondant
eetbare goudverf en penseel
eetbare zwarte viltstift
Iedereen bij snazzie houdt veel van paarden en dit jaar is het Jaar van het Paard, volgens de Chinese Zodiac. Wat doen we dan? Je raadt het al, we bakken koekjes, paardjes natuurlijk. We maken ze heel schattig en mooi, ze worden versierd met goud, omdat het feest is!
Zo maak je feestelijke paardenkoekjes
Maak het deeg van ons recept, download de PDF en leg bakpapier op de bakplaat
Kneed het deeg even door.
Rol het deeg uit.
Steek er paardjes uit.
Leg ze op de bakplaat
10 minuten voor de paardjes uit de ijskast komen verwarm je de oven voor op 170°C
Schuif de paardjes 30 minuten in de ijskast.
Bak de paardjes 7 tot 10 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Terwijl de koekjes afkoelen maken wij de versiering voor de paardjes
Bestrooi je werkplek met poedersuiker.
Rol het fondant gelijkmatig dun uit.
Steek er paardjes uit met de koekuitsteker.
Plak de fondant met een drup water op de koekjes.
Zet de koekjes even opzij om te drogen.
Verf gouden manen, staarten en hoefjes.
Geef de paardjes een oog met de viltstift.
Geef zwarte paardjes een oogje met een sprinkel.
Deze paardjes zijn te lief om op te eten!
Gelukkig Chinees Nieuwjaar!