Icon en

Het is kerstvakantie

We gaan naar de Winterefteling!
Info, Vakantie- & weekenduitjes en Kerstmis
Winterefteling homepage

De Winter Efteling
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel

Open vanaf 14 november tot februari

Website winter efteling

Reserveren

In de kerstvakantie gaan we een dagje naar de Winter Efteling, een hele onderneming! De kleinsten gaan niet mee, het is veel te koud voor ze om zo lang buiten te lopen. De lange afstanden lopen zijn ook teveel voor ze, het park is heel groot. Ze moeten nog een paar jaartjes wachten, dan is het ook niet zo overweldigend allemaal. De kaartjes kosten een fortuin maar je kunt bij Albert Heijn voor korting sparen.

Winterefteling 01
Winterefteling 02
Winterefteling 03
Winterefteling 04

Wij vinden het Sprookjesbos nog steeds erg leuk, zeker in de winterstijl. Alles is zo mooi wit met de pasgevallen (nep)sneeuw er op en de sfeervolle lampjes op deze donkere winterdag. Alles wat je ziet zijn tot leven gekomen Anton Pieck tekeningen, zo beeldig! Ezeltje Strek Je heeft een kerstkrans om zijn nek en schattige Koekemannetjes drinken uit een putje met limonade, bij het huisje van de Heks van Hans en Grietje.

Winterefteling 05
Winterefteling 06
Winterefteling 07
Winterefteling 08

De wachters bij de Indische Waterlelies hebben hun warme winterjas aan, maar de Trollenkoning zit onvertoorbaar op zijn troon, met blote benen. Brrrr, te koud! Roodkapje gaat lekker warm ingepakt wat kerstlekkers naar haar oma brengen, in haar cape met capuchon en Langnek heeft zijn oorwarmers op. Dat is beter in dit koude winterweer!

Op de pleinen worden vuren gestookt en er staan banken rondom, dan kun je heel even uitrusten. Overal staan kraampjes met lekkers en hete chocolademelk, gezellig in het schemerdonker. Overal kom je mooi verlichte kerstbomen tegen en attracties en tussendoor vermaken we ons in de binnenruimtes van het Fata Morgana, de Villa Volta en het Spookhuis.

Winterefteling 09
Winterefteling 10

Al met al was het een geweldige dag, ook al zijn we versteend van de kou, doodmoe en lopen we nu nog een noodeind terug, op zoek naar de auto. De Efteling blijft het meest bijzondere familie-pretpark in Nederland. Door de sfeervolle, nostalgische en typisch oud-Hollandse ontwerpen van Anton Pieck, zo mooi tot leven gebracht. Door de attracties is er voor iedereen iets bijzonders te doen en al generaties lang hebben ouders en kinderen hier veel plezier, net als wij vandaag.

We wensen jullie allemaal een fijne kerstvakantie!