Shopping list, voor de pesto
125 gram pijnboompitten
bosje basilicum
200ml olijfolie
125 gram pecorino romano
scheutje citroensap
zeezout & versgemalen peper
voor de pizzahapjes
½ rol vers bladerdeeg
½ vrije uitloop bio-ei, losgeklopt
2 eetlepels pesto
1 pakje mini-mozzarellaballetjes
100 gram cherry tomaten
Voor vanavond maken we Italiaanse pizzahapjes met pesto, mozzarella en tomaat. Als je weinig tijd hebt kun je de pesto kant&klaar kopen, maar wij maken het graag zelf. Zo gebeurd en lekker vers!
Zo maak je de verse pesto van Gennaro Contaldo
Doe de pijnboompitten in de keukenmachine.
Maal de pitten fijn.
Haal de basilicumblaadjes van de stelen.
Doe de blaadjes in de keukenmachine en maal ze.
Meng de olijfolie er door.
Mix de geraspte kaas er door.
Giet de pesto in een kom.
Breng de pesto op smaak met zout & peper en citroensap.
We hebben maar 2 eetlepels pesto nodig, de rest vriezen we in :))
Zo maak je de pesto-pizzahapjes met mozzarella en tomaat
Rol het bladerdeeg uit en snij er met een pizzasnijder ongeveer gelijke vierkantjes van
Bestrijk de vierkantjes met ei.
Snij tomaat en kaas in tweeën.
Leg alle drie op de vierkanten.
Bak de pizzahapjes 15 minuten.
Strooi er eventueel wat fijngesneden basilicumblaadjes over.
Het nieuwe jaar begint zo goed! ;)
Gelukkig Nieuwjaar!