Boodschappenlijstje
225 gram zelfrijzend bakmeel
een snufje zout
50 gram fijne suiker
280 ml volle melk
2 grote vrije uitloop bio-eieren
1 eetlepel zonnebloemolie
boter, om in te bakken
Serveer de Schotse pannenkoeken met
clotted cream, jam, ahornsiroop, stroop, honing of yoghurt
Dit jaar bakken we Schotse pannenkoeken, het is tenslotte niet voor niets Nationale Pannenkoekendag! Voor ons is dit de dag dat we anders dan anders pannenkoeken bakken. Gewone pannenkoeken vinden we ook erg lekker en die eten we het hele jaar door. Maar op deze speciale dag willen we graag een speciale pannenkoek proeven en we zijn benieuwd naar deze.
Zo bak je Schotse Pannenkoeken
Zeef het zelfrijzend bakmeel.
Roer er suiker en zout door.
Klop de eieren door de melk.
Maak een kuiltje in het meel.
Schenk het melkmengsel geleidelijk in het kuiltje terwijl je roert.
Roer tot het beslag glad is en voeg dan de eetlepel zonnebloemolie toe.
De olie vraagt om kort maar stevig door het beslag roeren, tot het goed opgenomen is.
Zet nu een koekenpan op middelmatig vuur, verwarm de pan en laat er een klontje boter in smelten
Verwarm de oven op lage temperatuur, zet er een bord in en draai hem uit
Laat de boter smelten.
Schep 2 lepels beslag in de pan.
Wanneer je bubbeltjes ziet, draai om!
Leg de pannenkoek op het warme bord.
Bak zo door tot al het beslag op is (na 8 tot 10 pannenkoeken)
Hier wordt gekozen voor ahornsiroop (Maple Syrup) en ouderwetse stroop maar ook voor clotted cream en kersenjam, zo lekker!