De boodschappen voor 12-15 cake'jes
250 g zelfrijzend bakmeel
250 g fijne kristalsuiker
250 g roomboter (kamertemp.)
4 eetlepels melk (kamertemp.)
3 vrije uitloop eieren (kamertemp.)
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel amandel essence
stukje rolfondant Skin tone
stukje rolfondant Maroon brown
eetbare lijm of water
Op 8 februari aanstaande begint het Chinees Nieuwjaar. 2013 was het jaar van de Slang, 2014 het jaar van het Paard, 2015 het jaar van het Schaap en 2016 wordt het jaar van de Aap. Dus wat maken we vandaag?
Lieve apen cupcakes!
Mix de boter en de twee suikers romig.
Mix de eieren er 1 voor 1 door.
Voeg het amandelsmaakje toe.
Weeg de juiste hoeveelheid meel af.
Zeef het meel er in drie gedeelten bij.
Mix het meel door het beslag.
Voeg tenslotte de melk toe en mix het door.
Verwarm de oven voor op 170° C. Vul een 12 cups bakblik met papieren vormpjes. Wij gebruiken rood en goud, de dominerende kleuren tijdens de Chinees Nieuwjaar viering.
Schep met een ijschep de vormjes 3/4 vol.
Bak de cupcakes in 15-20 minuten gaar.
Laat de cake'jes afkoelen in de vorm, dan op een rek.
Decoreer de afgekoelde cupcakes met een aapje. Hier zie je stap-voor-stap hoe.
Rol het bruine rolfondant dun uit.
Steek cirkels op maat van een cupcake uit bruin fondant.
Plak de cirkels op de cupcakes met eetbare lijm.
Steek de bovenste helft van een hart uit met een koekjes-steker.
Heb je geen cirkel uitsteker, geen hart en ook geen andere hulpjes bij decoreren? Geen probleem! Wij gebruiken voor de kleine cirkels vaak ook een shotglaasje.
Zoek in de keukenkastjes naar glazen voor de cirkels, snij met een mesje een hart en snij het door en een satéstokje is ook prima voor het maken van de oogjes en de mond.
Plak eerst het hart op, dan de kleine cirkel en een neusje.
Prik gaatjes voor de ogen en een korte letter u voor de mondjes.
Rol ovaaltjes voor de oren en maak er een deukje in.
Plak de oortjes op de zijkanten van het hoofd.
Laat de eetbare lijm even goed drogen.
Leg de cupcakes op een mooie schaal en leg er chocolade munten bij.
Xin Nian Kuai Le! of Gelukkig Nieuwjaar!