SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Het verborgen leven van bomen

voor kinderen
Wetenschap, Biologie en Leesboek
Het verborgen leven van bomen sidepic

Het verborgen leven van bomen
Auteur: Peter Wohlleben
Illustrator: Stephanie Reich
Oorspronkelijke taal: Duits
Vertaald door: Martine Letterie
Verschenen: juni 2018
Uitgeverij: Davids Fonds / Infodok
EAN: 9789021678467
Prijs: € 20.99 (HC)
Leeftijd: 8 - 12 jaar

Peter Wohlleben heeft heel veel boeken over de natuur geschreven voor volwassenen. Inmiddels zijn er van hem - in het Duits - drie boeken speciaal voor kinderen verschenen. Daarvan is dit het eerste, dat in 2018 in het Nederlands is vertaald en dit boek willen we natuurlijk graag op Snazzie laten zien. Het heet Het verborgen leven van bomen voor kinderen en het is superleuk! We kunnenhaast niet wachten op de vertaling van andere twee boeken.

Het verborgen leven van bomen 01
Het verborgen leven van bomen 02
Het verborgen leven van bomen 03

Peter Wohlleben studeerde bosbouw en hij is boswachter in een groot gebied in de Eifel. Hij is een beroemdheid op zijn terrein en je kunt veel filmpjes van hem op youtube.com bekijken. Hier op snazzie plaatsen we zijn oproep om goed voor ons leefmilieu te zorgen, wat hij en wij heel erg belangrijk vinden! Want we kunnen niet zonder elkaar op aarde, bomen, dieren en mensen, de hele natuur hangt samen.

Het verborgen leven van bomen 04
Het verborgen leven van bomen 05

Het verborgen leven van bomen voor kinderen heeft alles wat je maar zou willen in een boek. Allerlei kindervragen worden beantwoord zoals Slapen bomen 's nachts ook, net als wij? Kunnen ze met elkaar praten en Hebben bomen ook familie? Maar er wordt ook heel veel verteld over hoe de bomen samenleven met alle dieren in het bos en met de planten en bloemen en wat ze doen voor ons. Er staan veel bosproefjes in die je zelf kunt doen om uit te vinden hoe het bos werkt en er staan prachtige foto's en veel leuke tekeningen in. Echt een fijn boek waar je veel van leert en waar je iets mee kunt. Wij zijn blij dat we het hebben het gekocht!

3+ voor eeuwig schijnende sterren voor Het verborgen leven van bomen voor kinderen!