SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Het verhaal

van de Reuzenschildpad
Wetenschap, Prentenboek, Leesboek, Dierenboek en Dag van de Aarde
Het verhaal van de reuzenschildpad sidepic

Het verhaal van de Reuzenschildpad
Auteur/Illustrator: Sabina Radeva
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Annemie de Vries
Verschenen: februari 2019
Uitgeverij: Van Goor
EAN: 9789000363872
Prijs: € 18.99 (HC)
Leeftijd: 7 - 99 jaar

Op de dag van de aarde lezen we Het verhaal van de reuzenschildpad aan de mini-monstertjes voor. Het boek is geschreven en geillustreerd door de Duitse Sabina Radeva. Zij is in Duitsland afgestudeerd als moleculair bioloog aan het Max Planck-instituut maar ze wilde liever een creatief beroep. Nu woont ze in Londen waar ze werkt als grafisch ontwerpster / illustrator.

Het liefst doet ze projecten waarin wetenschap en kunst samenkomen en dat is haar met dit boek bijzonder goed gelukt! Over de hele wereld is dit boek - het eerste prentenboek dat het verhaal van Darwin naverteld aan kinderen - heel goed ontvangen. De snazzie kids vinden het ook prachtig!

NB We vragen ons wel af waarom de titel van het boek - On the origin of species - deze Nederlands titel kreeg (???).

Het verhaal van de reuzenschildpad 01
Het verhaal van de reuzenschildpad 02
Het verhaal van de reuzenschildpad 03
Het verhaal van de reuzenschildpad 04

Misschien denk je bij het lezen van de Nederlandse titel dat het boek enigzins kinderachtig naverteld wordt, maar dit is een serieuze hervertelling van alles wat Darwin bezig hield, in ook voor kinderen begrijpelijke taal. Echt een aanwinst voor je boekenkast en heerlijk om aan kinderen te vertellen. En dan napraten over hoe mooi en bijzonder onze planeet aarde is. We moeten er goed voor zorgen!

Drie eeuwigschijnende sterren voor Het verhaal van de reuzenschildpad, de Evolutietheorie van Darwin, herverteld door Sabina Radeva!