SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Hoe gaat het

met de moestuin? Goed!
Moestuin, Zomer, Zaaien en Oogsten
Kruiden 01
Wat groeit er in onze moestuin?
aalbessen
aardbeien
basilicum
bieslook
druiven
frambozen
komkommer
paprika
peterselie
radijs
rozemarijn
tomaat

 
Druiven 01
Tijd voor een moestuin-update want de eerste oogst is binnen, tot groot plezier van de minimonsters! Het is geen overweldigende hoeveelheid groente & fruit maar het is maar een klein tuintje en het begin is er.

De druiven zullen pas in september plukrijp zijn maar de frambozen rijpen nu al, met 6 - 8 per dag. Beide struiken zien er goed uit!

Frambozen 01
Frambozen 02
Paprika tomaat 01
De paprika's en de tomaten staan naast de framboos. Omdat die zo fanatiek groeit moeten ze zich er onder vandaan worstelen om een beetje zonneschijn te krijgen. De radijs loopt op z'n eind dus dan verplaatsen we tomaat en paprika naar dat zonnige plekje.


Je ziet overal kleine gaatjes in de bladeren van onze planten omdat we geen bestrijdingsmiddelen gebruiken. Alles is onbespoten dus de beestjes kunnen lekker met ons mee-eten ;)

Aardbeien 01
Aardbeien 02
Aalbessen 01
Aalbessen 02
De aardbeienplant doet het goed maar hij is in z'n eentje dus 2 tot 4 aardbeien per 2 - 3 dagen is niet slecht en ze smaken bijzonder lekker. Aalbessen zijn er volop, we plukken nu elke dag een bakje.
Komkommer 01
Komkommer 02
Komkommer 03
De komkommers doen het geweldig, elke dag kunnen we er wel een paar plukken.
Radijs 01
Radijs 02
Radijs 03
Oogst
De radijs komt ook in gedeelten op en de kids vinden het erg leuk dat er verschillende soorten zijn. Maar de rood-wittte radijs overheerst, 5 tegen1!


Al met al hebben we al weer veel plezier van ons moestuintje. De kinderen begieten de planten, plukken groente & fruit en leren onkruid wieden. Heerlijk buiten, in het zonnetje!