Boodschappenlijstje
350 gram bloem, gezeefd
12½ gram gist
285ml lauwe melk
2 vrije uitloop bio-eidooiers
een snufje zout
145ml lauwe melk
2 vrije uitloop bio-eiwitten
stukje boter
optioneel: boter & jam
Vandaag maken we zelf Blini's want er gaat tenslotte niets boven homemade. Deze pannenkoekjes zijn geliefd bij groot en klein, dus we bakken ze in twee maten ;) Het recept is van een wereldberoemde chef, Auguste Escoffier. Wij maken de blini's graag extra lekker met roomkaas, gerookte zalm en verse groenten. De mini-monstertjes eten ze liever met jam en dat is ook lekker!
Zo maak je de Blini's
Verwarm de 285ml melk tot lauw.
Zeef 225g meel met de gist.
Voeg de lauwe melk eraan toe.
Klop tot een klontvrij mengsel.
Dek de kom af en zet opzij, laat het mengsel op een warme kamertemperatuur in 2 uur fermenteren
Zo ziet het gefermenteerde mengsel er na 2 uur wachten uit.
Meng de resterende 125g gezeefd meel met de dooiers, zout en 145ml lauwe melk.
Klop het met een garde tot je een klontenvrij mengsel hebt.
Zet de kom opzij.
Klop de eiwitten net stijf
Zet ze even opzij.
Mix de 2 mengsels samen.
Goed gemengd voeg dan het eiwit toe.
Meng alles goed tot het een dik beslag is.
Dek de beslagkom af.
Laat het beslag weer 30 minuten fermenteren.
Nu ziet het beslag er zo uit, het is klaar!
Tijd om de Blini's te bakken!
Neem een koekenpan.
Smelt een klontje boter.
Schep het beslag in de pan.
Bak de blini's goudbruin.
Serveer de Blini's heet, op een servet, met boter en jam er bij!
Morgen het recept voor Blini's met zalm, roomkaas en verse groenten