Boodschappenlijstje
1 handvol kruiden (bv oregano, salie)
1 kilo cherry tomaatjes
zeezout & versgemalen zwarte peper
2 verse laurierblaadjes
1 – 2 teentjes knoflook
+/- 250 ml extra virgiene olijfolie
Toen we dit recept lazen waren we gelijk enthousiast, we houden van tomaten, in alle soorten en maten! Al helemaal van de overheerlijke, biologisch gekweekte tomaten van Frank de Koning. Dat zijn echt de lekkerste! Gedroogde tomaatjes maken is niet veel werk maar je moet er wel even de tijd voor nemen, want het drogen duurt 3 tot 4 uur. Maar dan heb je wel een grote pot met de lekkerste gedroogde tomaatjes op olijfolie, zelfgemaakt! :))
Zo maak je gedroogde tomaatjes op olijfolie
Was en droog de kruiden.
Snij de verse kruiden fijn.
Was en droog de tomaatjes.
Snij de tomaatjes in de helft.
Verwarm de oven voor op 110°C hetelucht en leg bakpapier op de bakplaat
Leg de tomaatjes, open kant boven, op de bakplaat.
Maal er peper & zout op en strooi de kruiden er over.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
Laat de tomaatjes 3 - 4 uur drogen en draai de bakplaat af en toe om
Zet de ovendeur op een kier of steek er een pollepel tussen.
Laat de gedroogde tomaatjes helemaal afkoelen.
Maak laagjes in een gesteriliseerde pot.
Tomaten, laurier, knoflook, herhaal tot de pot vol is
Vul de pot op met olijfolie.
Sluit de pot hermetisch af.
Koel en donker bewaard zijn de cherry tomaatjes +/- 6 weken houdbaar