Boodschappenlijstje
150 ml lauwe melk
7 gram droge gist
250 gram patentbloem
2 theelepels witte basterdsuiker
1 theelepel zout
20 gram zachte boter + extra
1 vrije uitloop bio-ei, losgklopt
crème patissière
poedersuiker naar smaak
J maakt puddingbroodjes want die vinden we allemaal erg lekker! Maar je wil misschien liever (zoals wij deden) een dag van te voren beginnen. Vandaag bakken we de broodjes want de crème patissière maakten we gisteren al en hebben we vannacht in de ijskast bewaard. Even goed doorroeren en je kunt de room opspuiten. De broodjes zijn niet moeilijk te maken maar je moet veel geduld hebben. In totaal horen de broodjes 2 uur en 15 minuten te rijzen. Niet erg, intussen kun je de crème patissière maken ;)
Zo maak je echte puddingbroodjes
Verwarm de melk tot het lauw is.
Roer een scheutje door de gist.
Laat het 10 minuten staan.
Doe meel, zout, suiker en boter in de mixer.
Maak een kuiltje, begin met mixen.
Giet de melk er geleidelijk bij.
Tot je een soepel deeg hebt.
Vorm het deeg in een bal, leg het in een schone kom en dek het af met een theedoek
Leg alvast een vel bakpapier op de bakplaat
Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
Het deeg zal dan in volume verdubbeld zijn.
Rol er 6-8 gelijke balletjes van en leg ze op de bakplaat.
Dek de broodjes af met een theedoek.
- laat de broodjes 15 minuten rijzen
- rol ze in een ovaal en druk met de deegrol een kuiltje in het midden
- strijk wat olie in dat kuiltje en vouw de broodjes dubbel
- laat de broodjes nog 1 uur rijzen of tot ze twee keer zo groot zijn
Verwarm de oven voor op 240°C / 220°C hete lucht
De broodjes zijn gerezen.
Strijk losgeklopt ei op de broodjes.
Bak ze in 10 minuten goudbruin.
Strijk boter op de broodjes.
Laat de broodjes eerst wat afkoelen op de bakplaat
Vethuis ze dan naar een rooster.
Snij of vouw de broodjes open.
Vul een spuitzak met de pudding.
Spuit de pudding in strepen op de broodjes en vouw ze dicht.
Strooi poedersuiker naar smaak over de broodjes.
Lekker!