Boodschappenlijstje
koekjes
75 gram boter, zacht
125 gram bloem, plus extra
25 gram maïzena
60 gram fijne suiker
½ theelepell vanille extract
1 vrije uitloop bio-eierdooier
glazuur
400 gram royal icing sugar
60 gram gepasteuriseerd eiwit
1/4 theelepel citroensap
voedingskleurstof:
roze; oranje, geel en paars
We maken iced rings, lekkere retro-koekjes uit Engeland. Door de leuke kleurtjes glazuur zijn ze ook perfect voor vaderdag, want het is 18 juni voor je het weet! Wij hebben nog maar twee icing kleuren dus we doen het er mee, maar in 4 kleuren zijn ze nog leuker!
Zo maak je iced rings
Doe alle koek-ingrediënten in de mixerkom, behalve het ei.
Mix tot het kruimels zijn en voeg dan het ei toe.
Mix nog even tot het net een ruw deeg vormt.
Kneed het deeg even met de hand door.
Vorm het deeg in een platte cirkel.
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Leg het deeg in de vriezer.
Laat het deeg 5 minuten rusten in de vriezer en bestrooi intussen een bakmat of bakpapier met meel
Rol het deeg uit, in de dikte van een 1 euro munt.
Steek er cirkels uit en steek cirkels uit het midden.
Laat de koekjes ook 5 minuten rusten in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hetelucht en leg bakpapier op de bakplaat
Bak de koekjes in 10-12 minuten licht goudbruin.
Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
Leg ze op een rooster om helemaal af te koelen.
Klop de suiker met het eiwit tot het dik vloeibaar is.
Voeg ook het citroensap aan het glazuur toe, terwijl je klopt
Verdeel het over de kommen en kleur het.
Doop de ringen in het glazuur.
Spuit er met wit glazuur lijntjes op.
Trek een cocktailprikker door de natte icing lijntjes voor een veertjes effect, maar werk vlug want het glazuur droogt snel
Laat het glazuur helemaal drogen.
Omdat het nog geen vaderdag is gebruiken we het roze servies ;))
We wensen je alvast een fijne vaderdag!