SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Ik ben autastisch!

een kinderboek over autisme
Nederlands, Leesboek, Geïllustreerd, Wetenschap en Informatief en leerzaam
Ik ben autastisch! homepage

Ik ben autastisch!
Auteur: Bianca Toeps en Ester Walraven
Illustrator: Roozeboos
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: april 2021
Uitgeverij: Blossom Books
EAN: 9789463492072
Prijs: € 19,99 (HC)
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Ik ben autastisch! sidepicll

Er is een geweldig boek verschenen van Bianca Toeps en Esther Walraven en het heet Ik ben autastisch! Het boek is voor kinderen geschreven en in het boek vertelt Bianca waar je allemaal tegen aan kunt lopen als je autistime hebt. Er komen in het boek meer kinderen aan het woord want er is niet één soort autisme, iedere autist heeft zijn/haar eigen makkelijke en moeilijke dingen, net als niet autistische kinderen.

Het boek is heel fijn om te lezen voor de kinderen met de ASS (autisme-spectrum-stoornissen) diagnose, maar ook voor ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's, familie, juffen en meesters, vrienden en iedereen die hier - om welke reden ook - meer van wil weten. Want door onbekendheid is er vaak veel onbegrip voor deze aandoening.

Ik ben autastisch! 01
Ik ben autastisch! 02
Ik ben autastisch! 03
Ik ben autastisch! 04

Er wordt heel veel verteld door autisten zelf en wie beter? Het is opvallend hoe goed ze kunnen uitleggen wat moeilijk voor ze is, aan mensen die er (nog) niet veel van begrijpen. Er staan nuttige tips in het boek, die het leven voor iedereen leuker en makkelijker maken. Er is ook wetenschappelijke uitleg over de aandoening.

Behalve dat je van dit boek veel leert is het ook nuttig en leuk om te lezen. De grappige illustraties zijn van Roozeboos! Na lezen van dit boek zeggen wij inderdaad: deze kinderen zijn autastisch!

3+ helder stralende sterren voor Ik ben autastisch!, van de mini-monsters en de voorlezers!