SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

In de tuin

door Noelle Smit
Wetenschap, Natuur en Prentenboek
In de tuin sidepic

In de tuin
Auteur/Illustrator: Noëlle Smit
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: maart 2019
Uitgeverij: Querido Kinderboek
EAN: 9789045122823
Prijs: € 15.99 (HC)
Leeftijd: 3 - 6 jaar

Ieder kind zou van een tuin (of balkon) moeten kunnen genieten, zeker nu door veel scholen de schooltuinen zijn afgeschaft. In dit boek van Noëlle Smit kun je perfect zien waarom. Wat er op micro-schaal gebeurt in een tuin is niet alleen leerzaam maar het geeft ook zoveel ontspanning! Lekker buiten zijn in elk weertype en dan een beetje rondkijken wat er allemaal te zien is is ideaal voor kinderen.

Is het dan ook nog een moestuin dan zitten ze helemaal goed, want wat is leuker voor kinderen om hun eigen groenten en fruit te oogsten om ze daarna op hun bord te zien. Gelukkig zijn er in Rotterdam en omstreken veel pluktuinen waar onze mini-monstertjes heel graag komen. We plukken er bloemen of we plukken en kopen er fruit en groente.  En in ons postzegel-tuintje hebben we natuurlijk de moestuinbak, dat weet iedereen!

In de tuin 01
In de tuin 02
In de tuin 03
In de tuin 04

De kleurijke prenten in dit boek zijn heel gedetaileerd en aansprekend, er is zoveel op te zien! De tekst is minimaal maar dat is juist prima, de mini-monsters vullen het zelf in. In dezelfde serie heeft Noelle Smit Naar de markt gemaakt, ook een heel leuk boek! Maar wij kozen voor de tuin want dat is een heel belangrijke hobby van iedereen hier!

In de tuin 05
In de tuin 06
In de tuin 07

Drie stralende sterren voor In de Tuin, van alle snazzie-lezers en -luisteraars!