SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Internationaal Zeemonsters Onderzoek

Doe mee! In het Maritiem Museum Rotterdam
Info, Vakantie- & weekenduitjes, Spelend leren en Buiten spelen
Zeemonsters sidepic

Wat?
Familie Expo Zeemonsters
Waar?
Maritiem Museum Rotterdam
Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam
Wanneer?
van nu t/m 6 maart 2023
Openingstijden
Dinsdag - zaterdag: 10.00 - 17.00u
Zon- en feestdagen: 11.00 - 17.00u

Tickets & prijzen

Zeemonsters sidepicll

Het is prachtig weer vandaag en we gaan op pad, ons meivakantie-uitje. We gaan niet ver want in het Martitiem Museum Rotterdam is een heel leuke tentoonstelling die we nog niet bezocht hebben: Zeemonsters. Dat is echt iets dat de snazzie-minimonstertjes leuk vinden en het is vanaf 4 jaar.

Als we aankomen zien we buiten al gelijk iets leuks, op het dak zit een reuzenkraak gezellig over Rotterdam uit te kijken! Als we rondrijden naar de parkeergarage en de auto een plekje heeft lopen we naar de loopbrug, die dwars door de Leuvehaven over het water tot aan het museum gaat. Dit uitje begint al heel goed!

Zeemonsters 01
Zeemonsters 02
Zeemonsters 03
Zeemonsters 04

Met ons boekje van de tentoonstelling in de hand gaan we eerst naar de zeemonsters. De tentoonstelling ziet er spannend uit, het is een beetje donker... Maar we gaan eerst naar het filmpje kijken, want met dit boekje ben je lid van het onderzoeksteam geworden.

Het team onderzoekt of de monsters in het boekje echt bestaan of dat ze alleen fantasie zijn. De reuzenkraak bestaat, dat weten we al uit een ander boek. Maar zeemeerminnen, het monster van Loch Ness, de reuzenkrab of -schildpad? We gaan er straks achter komen!

Zeemonsters 05
Zeemonsters 06
Zeemonsters 07

Niet schrikken als je over de steiger loop, er duikt iets uit het water op! Puk ziet als eerste dat het huisje op de rug van de schildpad staat, net als in het boek Eiland, van Mark Janssen. De maxi-monsters hadden dit nog helemaal niet door.

Er is een origineel bericht van de radio dat je kunt luisteren, uit 1934, over het monster van Loch Ness. Er zijn allerlei interessante bewijsstukken  te zien en weet je wat het antwoord is? Dan kun je munten in de antwoordmachine van Professor Lorie Lij doen en kleine ja/nee scheurtjes in je boekje maken.

Zeemonsters 08
Zeemonsters 09
Zeemonsters 10
Zeemonsters 11

We kunnen niet in het maritiem Museum zijn en Professor Plons overslaan natuurlijk, nee joh, veel te leuk! Er ligt een grote Zuipschuit, waar je in kunt klimmen en op onderzoek uitgaan. De Titanic is al half gezonken dus we hopen maar dat je kunt zwemmen!

Zeemonsters 12
Zeemonsters 13
Zeemonsters 14

Want je kunt jezelf nog redden door de golven in te glijden en naar de kant te zwemmen! Daarna gaan we naar buiten want op het dak van het museum is het een bedrijvige boel, je staat er midden in de haven! Er is een magnetisch buizenstelsel dat in elkaar gepuzzeld moet worden, dat heeft grote aantrekkings kracht. Doe je het goed? Dat kun je checken met een balletje.

Er zijn veel steekwagens, want het schip moet geladen worden. De kraan moet hijsen, de lopende band moet gevuld worden want de lading moet in het ruim. Er zijn vele koffers en tassen die mee moeten, dus stroop je mouwen maar op! Is het schip geladen dan kun je het veilig de haven uitvaren.

Zeemonsters 15
Zeemonsters 16
Zeemonsters 17
Zeemonsters 18

Als je over de bezige boel heen kijkt is het uitzicht schitterend, zeker op zo'n mooie dag als vandaag! Voor we naar beneden gaan lopen we nog even door de tentoonstelling Maritieme Meesterwerken met schitterende foto's, schilderijen en scheepsmodellen, maar de mini-monsters vinden alleen de miniature  boten en schepen echt leuk. ;)

De vaste collectie slaan we dit keer over, we gaan nu naar beneden, want buiten is ook nog veel te zien! Maar eerst moet er nog gesnuffeld worden in de souveniershop en we komen uiteraard niet met lege handen weg. Voor de boeken is geen belangstelling vandaag, sommige hebben we thuis al. Maar er is nog genoeg ander leuks!

Zeemonsters 19
Zeemonsters 20
Zeemonsters 21

Het restaurant slaan we over, geen interesse voor bij het mini-monstertje want er is buiten zoveel te zien! Er staat een vuurtoren en echte kranen en er zijn allerlei dingen (?) waar je in en op kan spelen.

Maar dan is het toch echt tijd om naar huis te gaan. We gaan weer terug over de loopbrug, langs de Kids Marina - die bewaren we voor een andere keer - naar de parkeergarage. Het wat een superleuke middag!

Zeemonsters 22
Zeemonsters 23

Voor Rotterdammers is dit een redelijk goedkoop uitje, met je Rotterdampas mag je gratis naar binnen en je mag blijven zolang je wilt. Heb je een Museum Jaarkaart dan zit je ook goed. Als je kaartjes moet kopen dan betaal je 16.00 euro per persoon voor een volwassene en 12.00 euro voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Onder de vier jaar is de toegang gratis en studenten en CJP-houders mogen voor 11.00 euro per persoon naar binnen.

Wil de je ook koffie en limonade met iets lekkers en een souveniertje voor je kids dan ben je al snel 100.00 euro in totaal kwijt, dat is dan wel inclusief de parkeergarage. Moet eerlijkheidshalve wel gezegd worden dat je er best een hele dag kan doorbrengen. Het is echt een erg leuk museum voor jong en ouder!

Maritiem Museum Rotterdam? Een 3 sterren uitje!