SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Gunnaire pie

In Ierland eten we rabarbertaart!
Europees, Met slagroom, Met vers fruit en Taart
Ireland side pic

De boodschappen voor het deeg
225 gram boter
55 gram kristalsuiker
2 vrije uitloop eieren
340 gram witte bloem
snuf zout

voor de vulling
750 gram rabarber
250 gram kristalsuiker
optioneel: 250 ml slagroom

Ireland rhubarb pie side ll

Als je aan Iers gebak denkt komt onmiddelijk de Irish coffee cake in je op, heel erg lekker maar met een flinke hoeveelheid Irish whiskey! De Ieren eten ook graag Porter cake, daarin gaat een sloot Porter, een Iers donker bier. Verder zijn er Bailey's brownies, met Bailey's likeur of er is Guiness and chocolate pie, met wat anders dan...Guiness bier. The Irish love their booz!!

Allemaal erg lekker maar natuurlijk niet geschikt voor onze jonge snazzie bakkertjes. Gelukkig houden ze in Ierland ook veel van rabarber, dus dat werd ie voor Ierland!

Zo maak je Gunnaire pie! (Rabarbertaart)

Ireland rhubarb pie 01
Ireland rhubarb pie 02
Ireland rhubarb pie 03
Ireland rhubarb pie 04
Klop de boter met suiker romig.
Voeg een voor een de eieren toe.
Zeef het meel met de snuf zout.
Mix het meel er door.
Ireland rhubarb pie 05
Ireland rhubarb pie 06
Ireland rhubarb pie 07
Rol tussen 2 vellen bakpapier het deeg uit tot 3 mm dikte.
Leg het deeg een uur in de ijskast, ongekoeld kun je het niet verwerken.
Was de rabarber en snij het in stukken van ongeveer 1 cm.

Verwarm de oven voor tot 180°C

Ireland rhubarb pie 09
Ireland rhubarb pie 10
Ireland rhubarb pie 11
Ireland rhubarb pie 12
Leg het deeg in een ingevette vorm en snij de randjes af.
Strooi kristalsuiker op de bodem van de taart.
Leg de uitgelekte rabarber in het deeg.
Strooi de rest van de suiker over de rabarber.
Ireland rhubarb pie 13
Ireland rhubarb pie 14
Ireland rhubarb pie 15
Rol tussen 2 vellen bakpapier een cirkel net groter dan de vorm uit.
Verwijder 1 vel bakpapier van de uitgerolde deegcirkel.
Leg het tweede vel met de deegkant naar beneden op de vorm, trek het papier eraf.
Ireland rhubarb pie 16
Ireland rhubarb pie 17
Ireland rhubarb pie 18
Ireland rhubarb pie 19
Plak de randen goed vast met wat water, druk ze aan.
Bak de taart in 45-60 minuten goudbruin.
Laat de taart helemaal afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom net niet stijf.
Ireland rhubarb pie 21
Ireland rhubarb pie home ll

Snij de randen los en schep de taart voorzichtig uit de vorm. Serveer de taart met slagroom er naast.

Taitneamh a bhaint as! - Genieten!