De boodschappen
250 gram tarwebloem + extra
1 theelepel zeezout
7 gram gedroogde gist
110 ml lauw water
50 gram zongedroogde tomaten
1 eetlepel olie uit het tomatenpotje
1 theelepel olijfolie
Vanavond eten we de pasta die we gisteren maakten. Een vers, zelfgebakken Italiaans tomatenbrood zal er goed bij smaken. Dus vanmiddag bakken we brood!
Zo maak je een Italiaans tomatenbrood
Doe het meel met het zout en de gist in de mixerkom.
Mix het 2 minuten door elkaar op de laagste snelheid.
Voeg het lauwe water toe en mix het erdoor.
Snij intussen de zongedroogde tomaten klein.
Mix de tomaat door het broodmengsel.
Mix de olie erdoor.
Het deeg ziet er nu kruimelig uit.
Neem het deeg uit de kom en kneed het nog 5 minuten stevig door met de hand, tot het glad aanvoelt
Rol het deeg in een bal.
Vet een schone kom licht in.
Leg het deeg in de kom.
Dek de kom af.*
*Maak een schone theedoek vochtig met warm water en leg hem over de kom. Zet de kom op een warme plek en laat het deeg 45 minuten rijzen
Neem het gerezen deeg uit de kom.
Kneed het deeg met de hand.
Laat het weer 45 minuten uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 180°C, leg bakpapier op de bakplaat en bestrooi het papier met meel
Neem het gerezen deeg uit de kom.
Kneed het goed door.
Laat het deeg nog 30 minuten rijzen.
Bestrooi het brood licht met meel en bak het in 35 minuten gaar.
Laat het brood op een rooster afkoelen.
Als je op de onderkant van een gebakken brood klopt en het klinkt hol dan is het gaar.