De boodschappen
1 liter amandelmelk
200 gram suiker
1 biologische citroen
snuf kaneel
120 gram maizena
2 eetlepels oranjebloesemwater
optioneel: passiefruit
recept: Guilia Scarpaleggia
Een heerlijk amandelpuddinkje met een subtiele citroen smaak en oranjebloesemgeur. Ze zijn simpel te maken en ze staan prachtig op tafel, niet alleen met de kerstdagen!
Zo maak je Biancomangiare
Zet 6 ramekins vol met koud water klaar.
Verwarm 750 ml amandelmelk op een laag pitje.
Rasp de schil dun van de citroen, vermijd het witte vel.
Doe de citroenrasp en het snufje kaneel bij de melk.
Weeg de maizena af en doe het bij de 250ml melk.
Roer de maizena in de melk tot het opgelost is.
Voeg het maizenapapje door een zeef aan de pan toe.
Laat de pudding aldoor roerend op het vuur indikken.
Neem de pudding van het vuur en roer het oranjebloesemwater erdoor
Giet het water uit de ramekins.
*Vul de ramekins met pudding, strooi er poedersuiker op.
Zet de afgekoelde ramekins 2-3 uur in de ijskast.
Stort de pudding op een bordje als het opgestijfd is.
* Een een dun laagje poedersuiker op de pudding voor het afkoelen voorkomt dat er een vel ontstaat
In Italië wordt biancomangiare traditioneel dun met kaneel bestrooid geserveerd. Maar modern, met zoet geurig passiefruit is hij ook erg lekker.