Boodschappenlijstje
200 gram fijne suiker
4 vrije uitloop bio-eiwitten (+/- 100 gram)
70 ml water
175 gram zachte boter
1 theelepel vanille extract
Materiaal
een mixer
een spuitzak met een Wilton 2D tip
een suikerthermometer
Vandaag laten we zien hoe je een heerlijke Italiaanse meringue botercrème maakt. Het recept is niet moeilijk te maken maar het is wel belangrijk dat je de stappen precies volgt. De temperatuur speelt een belangrijke rol hierin. Dus hou je thermometer bij de hand en wrijf voor je de eiwitten gaat kloppen de kom in met een halve citroen.
Zo maak je Italiaanse meringue botercrème
Breng water en suiker aan de kook.
Laat de temperatuur oplopen naar 115°C.
Klop de eiwitten op hoge snelheid tot zachte pieken.
Verlaag de mixersnelheid en druppel er hete siroop in.
Wees voorzichtig zodat het geen hete druppels siroop spat!
Als alle siroop is toegevoegd zet je de mixerkom op ijs en verhoog je de snelheid
Klop de meringue tot je stijve pieken ziet terwijl het afkoelt naar kamertemperatuur, zet het 10 minuten in de ijsakast
Weeg de boter en doe het bij de meringue.
Klop de boter door tot het is opgenomen,
Klop dan de vanille er even door.
Als je de botercreme wil kleuren doe je het nu
Laat de botercreme afgedekt even rusten.
Nu is je merigue botercrème klaar om op te spuiten.