Boodschappenlijstje
1 rol vers bladerdeeg
100 gram ricotta
2 eetlepels fijne suiker, plus extra
rasp van ½ citroen
1 theelepel vanille-extract
1 eetlepel melk
We bakken 6 Italiaanse Sfogliatine, of ricotta kaasbroodjes en ze zijn erg lekker! Heerlijk voor een laat ontbijtje, een brunch of lunch. De mini-monstertjes vinden ze ook erg lekker, dus 6 is niet zoveel :)) Maar je kunt het recept makkelijk verdubbelen en op twee platen (tegelijk) bakken, dan heeft iedereen zeker genoeg. De broodjes zijn wel het lekkerst als ze warm gegeten worden, vinden wij.
Zo bak je Italiaanse Sfogliatine
Doe de ricotta en suiker in een kom.
Doe het vanille extract erbij.
Voeg ook de citoenrasp toe.
Meng het tot een glad geheel en zet opzij.
Snij 6 vierkanten van 15x15cm uit het bladerdeeg
Maak in een helft 4 verticale sneden.
Vouw de dichte kant over de sneden.
Schep er 1 volle eetlepel ricotta mengsel op.
Strijk het ricotta-mengsel over het deeg uit maar laat een kleine marge onbedekt
Vouw 1 punt naar het midden en de andere punt ook.
Probeer de naden goed dicht te plakken, zodat de kaas erin blijft.
Draai de driehoeken om en bestrijk ze met de melk.
Bestrooi de broodjes tot slot licht met de extra suiker.
Verwarm de oven voor op 200°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat
Bak de sfogliatine in 25-30 minuten.
Laat ze even afkoelen op de bakplaat.
Verhuis ze dan naar een rooster.
De Sfogliatine smaken extra lekker met een kopje espresso erbij,
Godere!