SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Italiaanse Sfogliatine

Italian Sfogliatine
Ontbijt, Lunch, Broodjes bakken en Met kaas
Sfogliatine sidepic

Boodschappenlijstje
1 rol vers bladerdeeg            
100 gram ricotta                
2 eetlepels fijne suiker, plus extra
rasp van ½ citroen    
1 theelepel vanille-extract     
1 eetlepel melk

Sfogliatine homepage

We bakken 6 Italiaanse Sfogliatine, of ricotta kaasbroodjes en ze zijn erg lekker! Heerlijk voor een laat ontbijtje, een brunch of lunch. De mini-monstertjes vinden ze ook erg lekker, dus 6 is niet zoveel :)) Maar je kunt het recept makkelijk verdubbelen en op twee platen (tegelijk) bakken, dan heeft iedereen zeker genoeg. De broodjes zijn wel het lekkerst als ze warm gegeten worden, vinden wij.

Zo bak je Italiaanse Sfogliatine

Sfogliatine 01
Sfogliatine 02
Sfogliatine 03
Sfogliatine 04

Doe de ricotta en suiker in een kom.

Doe het vanille extract erbij.

Voeg ook de citoenrasp toe.

Meng het tot een glad geheel en zet opzij.

Snij 6 vierkanten van 15x15cm uit het bladerdeeg

Sfogliatine 05
Sfogliatine 06
Sfogliatine 07

Maak in een helft 4 verticale sneden.

Vouw de dichte kant over de sneden.

Schep er 1 volle eetlepel ricotta mengsel op.

Strijk het ricotta-mengsel over het deeg uit maar laat een kleine marge onbedekt

Sfogliatine 08
Sfogliatine 09
Sfogliatine 10
Sfogliatine 11

Vouw 1 punt naar het midden en de andere punt ook.

Probeer de naden goed dicht te plakken, zodat de kaas erin blijft.

Draai de driehoeken om en bestrijk ze met de melk.

Bestrooi de broodjes tot slot licht met de extra suiker.

Verwarm de oven voor op 200°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat

Sfogliatine 12
Sfogliatine 13
Sfogliatine 14

Bak de sfogliatine in 25-30 minuten.

Laat ze even afkoelen op de bakplaat.

Verhuis ze dan naar een rooster.

Sfogliatine 15
Sfogliatine 16

De Sfogliatine smaken extra lekker met een kopje espresso erbij,

Godere!