De boodschappen
2 grote vrije uitloop eieren
100 gram Apetina cheddar&mozzarella
overgebleven groenten (broccoli, spinazie, boontjes)
150 gram broodkruimels
Provençaalse kruiden
versgemalen zwarte peper en
zeezout naar smaak
olijfolie, om in te bakken
Deze kaaspatties zijn een complete, gezonde lunch, ze zijn koud ook lekker bij een picknick of in de Bentobox. Alles wat je nodig hebt zit erin, ei, kaas, groente(n) en brood. Meer over de bentobox op 19 juli a.s. Vertellen we alvast dat wij peper en zout weglaten voor kids, de Provençaalse kruiden zijn dan de smaakmaker.
Zo maak je kaas patties
Breek twee eieren in een kom en voeg de groente toe.
Klop het en roer er de kaas en de kruiden door.
Toast bruin brood en verkruimel het maar niet te fijn.
Roer het broodkruim ook door het mengsel.
Kruidt de mix met gemalen peper en zeezout.
Verhit de olijfolie en schep bergjes in de pan.
Bak ze in +/- 2 minuten per kant krokant.
Serveer de patties met komkommer, tomaat, sla en ketchup.
Koud kunnen ze ook in de Bentobox, maar dan zonder sla.