Boodschappenlijstje
250 gram Zeeuwse bloem
125 gram zachte boter
125gram fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
½ theelepel bakpoeder
poedersuiker, voor je werkplek
Halloweenkleuren rolfondant:
wit; zwart; oranje; bruin en groen
eetbare zwarte schrijfstift
Zoals elk jaar bakken we koekjes voor Halloween, en dit keer worden het Jack Skellingtonkoekjes, uit de film The Nightmare Before Christmas. De discussie of de film voor Halloween of kerst is slaan we over. We vinden Jack gewoon griezelig leuk om op onze koekjes te plakken! Onze bekende koekjes gebruiken we hiervoor, dus download het recept en maak het deeg.
Zo maak je onze Jack Skellingtonkoekjes!
Pak het deeg uit de ijskast en leg bakpapier op de bakplaat
Kneed het deeg kort door.
Rol het deeg uit tot 1cm.
Steek er cirkels uit.
Leg de koekjes op de bakplaat.
Zet ze 1 uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C
Bak de koekjes 10-12 minuten.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster
While we wait we cut out the fondant icing
Kneed de witte fondant zacht.
Rol het dun uit.
Steek er cirkels uit.
Steek de ogen uit zwart.
Plak de witte cirkels met een druppel water op de koekjes
Plak de ogen op de koekjes.
Teken de neus en mond met de stift.
We hebben een restje deeg.
Daar bakken we popoenen van!
Steek de pompoenen uit
Bak ze in 10-12 minuten.
Koel ze 5 min. op de plaat.
Dan op het rooster.
Rol groene sliertjes fondant.
Rol oranje fondant uit voor de pompoen en bruin voor het steeltje
Plak het fondant op de koekjes met een drup water.
Geef de pompoenen wel of geen gezicht ;))
Fijne Halloween!