SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en
Kerstkoekjes sidepic

De boodschappen
275 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
30 gram suiker
100 gram boter
1 vrije uitloop ei
1 theelepel vanille
70 gram honing
rolfondant, eetbare glitter & wit strooisel

zespuntige ster koekuitstekers

Kerstkoekjes promo

Vandaag maken we mooie witte sterrenkoekjes, ze zijn mooi voor Advent en ook voor Kerstmis. Ze smaken extra lekker doordat er behalve vanille ook honing in gaat. Als je de koekjes voor Kerst bakt kun je er - voor ze de oven ingaan - met een eetstokje een gaatje in een punt van de sterren prikken. Dan kun je ze aan een lintje in de kerstboom hangen, dat staat ook heel mooi!

Zo maak je sterrenkoekjes

Kerstkoekjes 01
Kerstkoekjes 02
Kerstkoekjes 03
Kerstkoekjes 04
Roer in een kom meel en bakpoeder door elkaar.
Mix de boter en suiker tot een romig geheel.
Mix het ei en het vanille-extract erdoor.
Mix ook de honing door het mengsel
Kerstkoekjes 05
Kerstkoekjes 06
Kerstkoekjes 07
Mix het meel er in gedeelten door.
Schraap nu en dan de randen schoon.
Mix tot het deeg kruimelig is.
Kerstkoekjes 08
Kerstkoekjes 09

Kneed het deeg snel met de hand soepel en glad.

Verpak het deeg in vershoudfolie.

Laat het deeg twee uur rusten in de ijskast

Verwarm de oven voor op 175°C

Kerstkoekjes 10
Kerstkoekjes 11
Kerstkoekjes 12
Kerstkoekjes 13

Rol het deeg uit tot 1 - 1.5 cm dikte.

Steek sterren in verschillende maten uit het deeg.

Bak de sterren in 8 - 12 minuten lichtbruin.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Bestrooi je werkvlak dun met poedersuiker

Kerstkoekjes 15
Kerstkoekjes 16
Kerstkoekjes 17

Rol het rolfondant dun uit.

Steek er sterren uit.

Plak ze op de koekjes met een drup water.

Kerstkoekjes 18
Kerstkoekjes home

Plak sprinkels en glitters op de koekjes. 

We wensen je mooie feestdagen!