De boodschappen
275 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
30 gram suiker
100 gram boter
1 vrije uitloop ei
1 theelepel vanille
70 gram honing
rolfondant, eetbare glitter & wit strooisel
Vandaag maken we mooie witte sterrenkoekjes, ze zijn mooi voor Advent en ook voor Kerstmis. Ze smaken extra lekker doordat er behalve vanille ook honing in gaat. Als je de koekjes voor Kerst bakt kun je er - voor ze de oven ingaan - met een eetstokje een gaatje in een punt van de sterren prikken. Dan kun je ze aan een lintje in de kerstboom hangen, dat staat ook heel mooi!
Zo maak je sterrenkoekjes
Kneed het deeg snel met de hand soepel en glad.
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Laat het deeg twee uur rusten in de ijskast
Verwarm de oven voor op 175°C
Rol het deeg uit tot 1 - 1.5 cm dikte.
Steek sterren in verschillende maten uit het deeg.
Bak de sterren in 8 - 12 minuten lichtbruin.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Bestrooi je werkvlak dun met poedersuiker
Rol het rolfondant dun uit.
Steek er sterren uit.
Plak ze op de koekjes met een drup water.
Plak sprinkels en glitters op de koekjes.
We wensen je mooie feestdagen!