Boodschappenlijstje
100 ml verse slagroom
40 gram fijne kristalsuiker
30 ml volle melk
125 gram pure chocolade, 70%
40 gram boter
1 theelepel vanille extract
100 gram witte chocolade
rood-, wit- en groene sprinkeltjes
Vandaag maken we kleine kerstcadeautjes, Voor omi en de tantes maken we heel lekkere kersttruffels en we doen ze in leuke doosjes. Wie zou zo'n heerlijk doosje met haar naam er op niet onder de kerstboom willen vinden?
Zo maak je kersttruffels
Hak de pure chocolade fijn en doe het in een grote kom.
Breng 50 ml room, met de melk en suiker net aan de kook.
Schenk het hete roommengsel langzaam over de chocolade.
Roer het goed door de chocolade tot de stukjes gesmolten zijn.
Roer de boter en het vanille extract door de warme chocolade.
Schenk de koude 50 ml slagroom langzaam bij de warme chocolade.
Laat de ganache afkoelen tot het op kamertemperatuur is.
Zet de afgedekte schaal met chocolade ganache in de ijskast tot morgen
Pak de ganache uit de ijskast.
Rol balletjes van de ganache tussen je handen.
Rol snel want de ganache smelt vlug in warme handen.
Zet de balletjes in de ijskast en laat ze goed hard worden.
Smelt kleine stukjes witte chocolade au bain marie en laat het afkoelen maar de chocolade moet nog wel vloeibaar zijn
Schenk witte chocolade over de balletjes en strooi er sprinkels op.
Laat de witte chocolade harden en pak de truffels feestelijk in.
Vrolijke kerstdagen!