Boodschappenlijstje
500 ml water
25 gram licht bruine basterdsuiker
20 gram cacaopoeder
200 gram pure chocolade, in stukjes
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
chocoladeschaafsel
geroosterde marshmallows
snoepjes en chocolade munten
koekjes of in blokjes gesneden brownies
Als we thuiskomen na de intocht van Sinterklaas staat er een verrassing voor ons klaar, oma heeft warme chocolademelk voor ons gemaakt. Heel lekkere chocolademelk zoals het al heel lang gemaakt wordt in Groot Brittanië. Bovendien is er strooigoed en er zijn getoaste marshmellows. Zo lekker, de monstertjes doen een dansje van plezier, feestje!
Zo maak je klassiek Britse warme chocolade
Doe het water met de suiker in een steelpan.
Meet de cacao af en voeg aan het suikerwater toe.
Roer door elkaar tot alles goed gemengd en glad is.
Zet de pan op laag vuur en breng het zachtjes tegen de kook.
Laat het mengsel 2 minuten heel zachtjes koken
Hak de chocolade in stukjes.
Neem het mengsel van het vuur.
Klop de stukjes chocolade door tot het glad is.
Laat het mengsel nog een minuutje op laag vuur staan, terwijl je roert tot de chocolade helemaal gesmolten is
Schenk de hete chocolade in de glazen.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Spuit de slagroom op de hete chocolade.
Strooi geraspte chocolade over de slagroom.
Onze liefste Sinterklaasfilm ligt al op ons te wachten!
Oma heeft voor allerlei lekkers gezorgd. :))
Vandaag wordt al een feestje!
En vanavond wordt voor het eerst dit jaar de schoen gezet...spannend...