De boodschappen voor 8 personen
3 kopjes sterke espresso
45 gram fijne suiker
2 vrije uitloop eieren
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
Amaretti koekjes
cacao
optioneel: 60 ml Amaretto
Een favoriet dessert van Gino D'Acampo is voor de Snazzie koks en koksmaatjes zijn klassieke tiramisu. Ook een favoriete kok van ons omdat hij - net als wij - van no-nonsense koken houdt ;D (Laat voor kleine koks de alcohol weg).
Zo maak je Tiramisu
Giet de espresso in een kom en voeg er de helft van de Amaretto aan toe.
Doe de suiker in een tweede kom en scheid de dooiers van de eiwitten.
Klop de suiker met de dooiers in drie minuten dik en licht van kleur.
Klop de mascarpone los in een grote kom, de derde.
Nu heb je drie kommen, koffie, ei en mascarpone.
Pak een vierde kom en klop daarin de eiwitten stijf.
Pak nog een vijfde kom voor de slagroom.
Klop met een mixer de slagroom stijf.
Schep de eigeel-mix bij de mascarpone.
Mix het in korte tijd samen luchtig.
Voeg de room & het restant likeur toe.
Schep het door met een metalen lepel, niet mixen!
Tenslotte schep je de eiwitten door het mengsel.
Nu ziet het mengsel er uit als op deze foto.
Week de koekjes in de koffie/liqueur.
Vul bakjes met laagjes om&om.
Begin met koekjes en eindig met room.
Strijk de bovenkant netjes glad.
Zeef er cacao over en zet de tiramisu minimaal 2 uur (liever een nacht zodat de smaken optimaal blenden), in de ijskast om op te stijven.
Vaak wordt Tiramisu met lange vingers gemaakt, niks mis mee. Wij vinden het met deze koekjes beter smaken, maar kies zelf.