Boodschappenlijstje
125 gram bloem
300 gram fijne suiker
10 vrije uitloop bio-eiwitten (L)
1 eetlepel citroensap
1 theelepel wijnsteenpoeder
½ theelepel zout
500 ml slagroom
4 eetlepels fijne suiker
aardbeien of frambozen en bosbessen
Eens in de vijf jaar vieren we in Nederland Bevrijdingsdag met een vrije dag (beetje zuinig wel). De 5de mei van dit jaar is zo'n vijf jaar-dag. Daarom maken we morgen alvast cakejes met de Nederlandse vlag er op. Benieuwd hoe de Britse Engelencake smaakt met al dat eiwit, lekker luchtig hoop ik!
Zo maak je de Bevrijdingsdag vlaggen-cakejes
Scheid de eieren.
Doe het eiwit in de mixer.
Klop ze in 1 minuut schuimig.
Voeg citroen, zout en wijnsteen toe.
Laat de mixer kloppen voor zo'n 2-3 minuten of tot je zachte pieken ziet ontstaan, maar geen stijve!
Voeg dan eetlepel voor eetlepel met 200 gram suiker toe.
Zeef dan het meel/suikermengsel er over in 3 delen.
Vouw het mengsel zacht in, om de lucht er in te houden.
Meng alles goed door elkaar.
Schep het mengsel in de bakvorm.
Trek een mes door het midden.
Bak de cake in 45-50 minuten.
Prik in het midden van de cake om te kijken of hij van binnen gaar is
Klop de slagroom met de 4 eetlepels suiker stijf
Keer de cake gelijk om, op een rooster.
Snij de randen recht af en laat afkoelen..
Spuit rechte lijnen slagroom op de cake.
Zet de cake even in de ijskast zodat de slagroom opstijft
Was intussen het fruit, laat het uitlekken.
Laat het fruit goed drogen.
Snij dan de cake in ongeveer gelijke stukken.
Druk het fruit in lijnen bovenop de cakejes.
Bewaar de cakejes kaal en maak ze op als je ze wil serveren.
Een mooie Bevrijdingsdag gewenst!