De boodschappen
2 vrije uitloop eieren
1½ banaan
1 eetlepel amandel- of soyamelk
stukje plantaardige margarine
poedersuiker
Optioneel
bramen; frambozen; blauwe bessen;
aardbeien of elk ander fruit
Ons kleinste mini-monstertje is dol op pannenkoeken maar hij heeft een koemelk- en een glutenallergie. Wij bakken zijn pannenkoeken daarom in Wajang plantaardige margarine, met Soya groeidrink van Alpro en zonder meel. Puk noemt het giraffendrank, je ziet wel waarom ;) Maar gewone soyamelk of amandelmelk kan ook.
Voor de afwisseling - en ook omdat Puk geen vlees, vis of eieren meer wil eten - wisselen we de pannenkoeken van glutenvrij meel af met die van banaan en eieren. Beer vindt ze ook erg lekker!
Zo maak je bananen-pannenkoekjes
Breek de eieren in de blender.
Voeg de banaan toe.
Doe de melk er ook bij.
Mix alles kort door elkaar.
Giet het beslag in een knijpfles.
Smelt de margarine.
Knijp cirkels beslag in de pan.
Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur, wees geduldig
Naar onze mening lukt keren beter met 2 koekjes tegelijk, er is meer ruimte en tijd, anders wordt nummer drie te bruin.
Het keren moet heel voorzichtig gebeuren, deze pannenkoekjes zijn teer en breken snel
Naar onze mening lukt keren beter met 2 koekjes tegelijk, er is meer ruimte en tijd, anders wordt nummer drie te bruin.
Het keren moet heel voorzichtig gebeuren, deze pannenkoekjes zijn teer en breken snel
Bak de pannenkoekjes goudbruin.
Leg ze op een warm bord.
Zeef er wat poedersuiker op.
Serveer de bananen-pannenkoekjes met wat fruit.
Ze smaken Heerlijk!