SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Kleverige pruimenbroodjes

zijn het lekkerst!
Brits, Gebak en Met vers fruit
Sticky plum buns sidepic

De boodschappen voor 12-16 broodjes
500 gram meel
snufje zout
50 gram suiker
7 gram gedroogde gist
50 gram boter, gesmolten
225-250 ml milk
8 pruimen
50 gram boter, gesmolten
100 gram poedersuiker

Sticky plum buns sidepicll

In het originele recept van Helen Jessup worden deze kleverige broodjes met pruimen gemaakt. Wij gebruiken er de laatste Reine Victoria pruimen van het jaar voor. Maar je kunt er ook ander fruit in doen, denk aan abrikozen of bramen bijvoorbeeld. Welk fruit je ook gebruikt, het zijn overheerlijke broodjes!

Zo maak je kleverige pruimenbroodjes

Sticky plum buns 01
Sticky plum buns 02
Sticky plum buns 03
Sticky plum buns 04
Doe meel, zout, suiker en gist in een mixerkom.
Voeg de gesmolten boter en melk toe, mix het door elkaar.
Blijf mixen tot het een grof, samenhangend deeg is.
Kiep het deeg uit de kom op een bloembestoven vel bakpapier.

Kneed het deeg +/- 10 minuten met de hand tot het zacht en glad aanvoelt

Sticky plum buns 05
Sticky plum buns 06
Sticky plum buns 07
Vet een schone, grote kom in met wat olie.
Doe het deeg er in, plastic folie erover.
Halveer de pruimen en verwijder de pitten.

Laat het deeg op kamertemperatuur rijzen tot het deeg in omvang is verdubbeld, ongeveer 1.5 - 2 uur

Sticky plum buns 08
Sticky plum buns 09
Sticky plum buns 10
Sticky plum buns 11
Kiep het deeg uit de kom op bloembestoven bakpapier.
Kneedt het deeg een minuutje door en rol het in een slang,
Snij de slang in 12-16 gelijke stukken (weeg ze) en rol er bolletjes van.
Druk holletjes in het midden, doe er een halve pruim in.

Verwarm de oven voor op 200°C

Sticky plum buns 12
Sticky plum buns 13
Sticky plum buns 14
Bestrijk de broodjes met gesmolten boter.
Bak de broodjes in 12-15 minuten lichtbruin.
Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Sticky plum buns 15
Sticky plum buns 16
Roer de poedersuiker met +/- 2 eetlepels water tot glazuur.
Druppel het glazuur met een lepel over de broodjes.

Te lekker zijn deze pruimenbroodjes, vooral bij een kop thee of koffie!