De boodschappen
1/2 theelepel saffraan
1/2 theelepel kardemom
1 theelepel gist
120 gram kristalsuiker
120 ml slagroom
1 vrije uitloop ei
1 theelepel citroenrasp
1 theelepel sinaasappelrasp
1/2 theelepel zout
60 gram boter en 720 gram bloem
Topping: 1 ei+50 gr geschaafde amandelen
Vandaag zijn we in Letland en wat bakken de mensen daar voor hun kinderen? Honingcake wordt er graag gegeten of pruimentaart maar in Letland wordt er bij een geboorte, op een verjaardag of bij elke andere belangrijke familiegebeurtrenis een Klingeris gebakken. Dat klinkt voor ons precies goed, dus daar gaan we!
Zo maak je Klingeris
Laat de Klingeris nog 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 175°C
Bestrooi de cake royaal met poedersuiker
De Klingeris smaakt heel goed! - Labu apetiti! - Eet smakelijk!