SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Koekjes voor Divali

we maken zoete olifantjes!
Koekjes bakken, Divali en Traktatie
Divali olifantjes sidepic

Boodschappenlijstje
75 gram boter (kamertemperatuur)         
75 gram fijne suiker                 
½ vrije uitloop ei (kamertemperatuur)         
1 theelepel vanille extract
125 gram Zeeuws bloem                  
voor de icing
gram poedersuiker
druppels citroensap
allerlei kleuren voedings-kleurstof 

Divali olifantjes sidepicll

We bakken vandaag koekjes voor Divali! Dat vinden we erg leuk want Divali is een kleurrijk feest dus de koekjes worden ook vrolijk gekleurd. De mini-monstertjes helpen niet vandaag, ze zijn naar school. Het is een verrassing waar ze ongetwijfeld blij mee zullen zijn. Een koekje gaat er altijd in bij ze :))

Zo maak je de olifantjes

Divali olifantjes 01
Divali olifantjes 02
Divali olifantjes 03
Divali olifantjes 04

Doe boter en suiker in de mixer.

Mix het tot het romig is.

Voeg het halve ei toe.

Doe het vanille extract er ook bij.

Divali olifantjes 05
Divali olifantjes 06
Divali olifantjes 07

Mix het weer tot het luchtig is.

Weeg meel en bakpoeder af.

Zeef het er in gedeelten bij.

Divali olifantjes 08
Divali olifantjes 09
Divali olifantjes 10
Divali olifantjes 11

Vouw het stevig in.

Verpak het deeg in vershoudfolie.

Laat het deeg 1 uur rusten.

Leg bakpapier op de bakplaat.

Rol na de rust het deeg uit to +/- 1cm dikte

Divali olifantjes 12
Divali olifantjes 13
Divali olifantjes 14

Steek olifantjes uit het deeg.

Leg de olifanten op de bakplaat.

Zet ze 20 minuten in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 175°C

Divali olifantjes 15
Divali olifantjes 16

Bak de olifantjes 10 minuten.

Laat de koekjes afkoelen op de plaat, dan op een rooster.

Terwijl de koekjes afkoelen maak je de icing

Zeef de poedersuiker

Divali olifantjes 18
Divali olifantjes 19
Divali olifantjes 20
Divali olifantjes 21

Voeg er druppels citroensap aan toe.

Roer de poedersuiker met eetlepels water.

Bij de goede dikte roer je de voedingskleurstof erdoor.

Spuit een lijntje van glazuur om de olifanten en vul het op.

Laat de icing goed drogen

Divali olifantjes 23
Divali olifantjes home

Versier de olifanten met glazuur en eetbare goudverf.

Shub Divali! Fijne Divali!