Boodschappenlijstje
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
125 gram Zeeuws bloem
voor de icing
gram poedersuiker
druppels citroensap
allerlei kleuren voedings-kleurstof
We bakken vandaag koekjes voor Divali! Dat vinden we erg leuk want Divali is een kleurrijk feest dus de koekjes worden ook vrolijk gekleurd. De mini-monstertjes helpen niet vandaag, ze zijn naar school. Het is een verrassing waar ze ongetwijfeld blij mee zullen zijn. Een koekje gaat er altijd in bij ze :))
Zo maak je de olifantjes
Doe boter en suiker in de mixer.
Mix het tot het romig is.
Voeg het halve ei toe.
Doe het vanille extract er ook bij.
Mix het weer tot het luchtig is.
Weeg meel en bakpoeder af.
Zeef het er in gedeelten bij.
Vouw het stevig in.
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Laat het deeg 1 uur rusten.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Rol na de rust het deeg uit to +/- 1cm dikte
Steek olifantjes uit het deeg.
Leg de olifanten op de bakplaat.
Zet ze 20 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C
Bak de olifantjes 10 minuten.
Laat de koekjes afkoelen op de plaat, dan op een rooster.
Terwijl de koekjes afkoelen maak je de icing
Zeef de poedersuiker
Voeg er druppels citroensap aan toe.
Roer de poedersuiker met eetlepels water.
Bij de goede dikte roer je de voedingskleurstof erdoor.
Spuit een lijntje van glazuur om de olifanten en vul het op.
Laat de icing goed drogen
Versier de olifanten met glazuur en eetbare goudverf.
Shub Divali! Fijne Divali!