Voor de tomatensaus
125 ml olijfolie
2 middelgrote uien, grof gehakt
4 x 400 gram hele pruimtomaten (blik)
versgemalen zeezout en zwarte peper
handje verse basilicumblaadjes, gescheurd
Voor de gehaktballen
250 gram rundergehakt
250 halfom gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels verse peterselie, gehakt
1 vrije uitloop bio-ei, losgeklopt
olijfolie, om in te bakken
bloem, om te bestuiven
Voor de lasagne
500 gram verse lasagnevellen
200 g ramparmezaanse kaas, geraspt
4 vrije uitloop-bio-eieren, hardgekookt
200 gram ricotta
200 gram mini mozzarella balletjes, gesneden
La Gran Lasagne is even wat werk maar het is wat ons betreft zeker de moeite waard! Het was erg lekker! Wij maken een half recept,want dat eten we al niet in 1 keer op, laat staan als we het hele recept maken. Deze Lasagne is wel goed in te vriezen, mocht je dat handig vinden.
Zo maak je La Grand Lasagne
Begin met eieren koken en maak dan tomatensaus
Breng de eieren in koud water aan de kook, kook in 8 minuten hard.
Doe de olijfolie in de pan en bak de uien langzaam zacht.
Voeg de tomaten aan de uien toe en laat ze 25 minuten sudderen.
Breng de tomatensaus op smaak met zeezout&peper en hou warm.
Terwijl de saus indikt maak je de gehaktballetjes
Dit zijn de ingredienten voor de gehaktballetjes
Voeg ei en knoflook aan het gehakt toe.
Voeg versgemalen peper, zeezout en fijngehakte peterselie toe.
Kneed met de hand tot alles goed gecombineerd is.
Rol balletjes ter grootte van een walnoot.
Zeef lichtjes meel over de gehaktballetjes.
Verhit de pan met olie en bak de balletjes.
Bak de gehaktballetjes tot ze mooi bruin gekleurd en gaar zijn
Dan bouw je de laagjes maar eerst de voorbereiding
Hou de gehaktballetjes warm.
Pel en snij de eieren.
Snij de mozzarella.
Rasp de Parmezaanse kaas
Spreid wat tomatensaus over de bodem van de schaal, leg er lasagnebladeren in.
Daarop weer tomatensaus, parmezaanse kaas. gehaktballetjes en schijfjes ei.
Daaop leg je weer lasagne bladeren en daarop weer tomatensaus en parmezaan..
Verwarm de oven voor tot 200°C
Dan weer ei en gehaktballetjes, bestrooi met mozzarella en ricotta.
Ga zo door met laagjes bouwen tot alle ingrediënten op zijn.
Eindig met saus, parmezaan, mozzarella en dek af met folie.
Bak de lasagne 30 minuten en verwijder dan de folie.
Bak de lasagne dan nog 5 minuten langer zonder aluminiumfolie, zodat de kaas kan smelten
Laat de kokend hete lasagne even wat afkoelen.
Serveer de lasagne met een groene salade en extra geraspte kaas.
Buon appetito!