SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Langues de chat

wij noemen deze Franse koekjes kattentongen
Met chocolade, Frans en Koekjes bakken
Kattentongen side

De boodschappen
125 gram boter
125 gram poedersuiker
125 gram meel
3 vrije uitloop eiwitten
1 theelepel vanille extract
een mespuntje zout
50 gram chocolade (72% cacao)

voor +/- 32 heerlijke koekjes

Kattentongen promo i
Nu het buiten nog steeds af en aan plenst van de regen bakken we gezellig koekjes bij de thee. Naar Frans recept zijn de koekjes eleganter en verfijnder van smaak dan onze Hollandse kattentongen. Die zijn ook lekker maar smaken wat meer als zandkoekjes. Omdat we nog steeds in vakantiestemming zijn bakken we vandaag de Franse ;)

 

Zo bak je Langues de Chat

Kattentongen 01
Kattentongen 02
Kattentongen 03
Kattentongen 04
Weeg boter en poedersuiker af.
Mix ze samen romig.
Zeef het afgewogen meel&zout erbij.
Mix het door elkaar.
Kattentongen 05
Kattentongen 06
Kattentongen 07
Voeg de theelepel vanille toe.
En de gescheiden eiwitten.
Mix alles tot een luchtig beslag.
Kattentongen 08
Kattentongen 09
Kattentongen 10
Kattentongen 11
Zo zou het er nu uit moeten zien.
Vouw een spuitzak over een hoog glas.
Schep hem vol en vouw hem uit.
Spuit streepjes op bakpapier.
Verwarm de oven alvast voor op 180°c. Zet een pan met een bodempje water laag op. Hang er een schaaltje in om de chocolade straks te smelten. Dit noemt men 'au bain marie'.
Kattentongen 12
Kattentongen 13
Kattentongen 14
Zet de koekjes 20 minuten in de ijskast.
Spuit de rest van het beslag op bakpapier.
Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Kattentongen 15
Kattentongen 16
Kattentongen 17
Als ze lichtbruin kleuren haal je ze er uit.
Smelt de chocola au bain marie.
Doop de koekjes ongeveer tot de helft in chocola.
Kattentongen promo ii
Kattentongen promo i
Laat de chocolade harden op een stukje bakpapier.
We laten de andere helft au naturel, ook heerlijk!
Deze koekjes verdwijnen waar je bij staat!