De boodschappen
125 gram boter
125 gram poedersuiker
125 gram meel
3 vrije uitloop eiwitten
1 theelepel vanille extract
een mespuntje zout
50 gram chocolade (72% cacao)
voor +/- 32 heerlijke koekjes
Nu het buiten nog steeds af en aan plenst van de regen bakken we gezellig koekjes bij de thee. Naar Frans recept zijn de koekjes eleganter en verfijnder van smaak dan onze Hollandse kattentongen. Die zijn ook lekker maar smaken wat meer als zandkoekjes. Omdat we nog steeds in vakantiestemming zijn bakken we vandaag de Franse ;)
Zo bak je Langues de Chat
Weeg boter en poedersuiker af.
Mix ze samen romig.
Zeef het afgewogen meel&zout erbij.
Mix het door elkaar.
Voeg de theelepel vanille toe.
En de gescheiden eiwitten.
Mix alles tot een luchtig beslag.
Zo zou het er nu uit moeten zien.
Vouw een spuitzak over een hoog glas.
Schep hem vol en vouw hem uit.
Spuit streepjes op bakpapier.
Verwarm de oven alvast voor op 180°c. Zet een pan met een bodempje water laag op. Hang er een schaaltje in om de chocolade straks te smelten. Dit noemt men 'au bain marie'.
Zet de koekjes 20 minuten in de ijskast.
Spuit de rest van het beslag op bakpapier.
Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Als ze lichtbruin kleuren haal je ze er uit.
Smelt de chocola au bain marie.
Doop de koekjes ongeveer tot de helft in chocola.
Laat de chocolade harden op een stukje bakpapier.
We laten de andere helft au naturel, ook heerlijk!
Deze koekjes verdwijnen waar je bij staat!