De boodschappen
2 kleine aubergines (of 1 grote)
2 vleestomaten en 1 paprika
60 ml olijfolie
1 rode ui en 2 teentjes knoflook
400 gram halfomhalf gehakt
klein blikje tomatenpuree
bosje peterselie
50 gram parmezaanse kaas
80 gram broodkruimels
zeezout & peper
Vandaag maken we een erg lekker, hartig Frans recept: légumes farcis (gevulde groenten) uit de oven, met gehakt.
Zo maak je légumes farcis
Halveer de groenten en schep ze leeg.
Bewaar aubergine en tomatenpulp.
Snij klein en zet weg.
Vet een braadslee in.
Bak ui en knoflook in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg het er aan gehakt toe.
Als het gehakt bruint, de aubergine erbij.
Verwarm de oven voor op 180°C
Bak de tomaatpulp even mee.
Roer de tomatenpuree erdoor.
En de broodkruimels.
Rasp de kaas.
Breng de vulling op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper
Doe het bij de vulling in de pan.
Knip er peterselie over.
Vul de groenten met het mengsel.
Leg de kapjes terug op de tomaten, kwast olijfolie op de randen van de groenten en besprenkel ze met het restant olie.
Giet 125 ml water in de braadslee.
Bak de groenten in 30-40 minuten gaar in de oven en bestrooi ze met kaas. Profitez-en!