SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Tempura

vis op de Japanse manier
Hoofdgerecht, Aziatisch, Met vis en Sauzen
Tempura shrimp side

De boodschappen
12 grote garnalen
1 vrije uitloop ei
100 gram meel
110 ml ijs(koud) water
50 ml Japanse soya saus
50 ml water
1 eetlepel sherry
15 gram verse gember
5 ml zonnebloemolie
1/2 theelepel suiker

Garnalen01
Vis of groente gefrituurd in een jasje van beslag is wat in de Japanse keuken Tempura heet. Niet zo'n dikke jas als onze appelbeignet bijvoorbeeld heeft, want in de Japanse keuken wordt alles delicaat bereid. Met onze Westerse smaak is dat soms moeilijk te begrijpen, zelfs nu de Japanse keuken helemaal hip is in het Westen. De Japanse keuken hier is bijna altijd aangepast aan onze Westerse smaak. Wat niet wil zeggen dat de fusie tussen Oost en West niet veel lekkers voortbrengt! Zoals Tempura bijvoorbeeld.

 

Zo maak je tempura

Tempura shrimp 14
Tempura shrimp 16
Tempura shrimp 17
Tempura shrimp 20
Schil & rasp de gember.
Voeg de suiker toe.
Doe er sherry, water, soya en olie bij.
Snij lucifers van komkommer.
De smaken van de saus moeten nu combineren dus zet de saus en de komkommer opzij tot alles klaar is.
Tempura shrimp 1
Tempura shrimp 02
Tempura shrimp 03
Tempura shrimp 04
Vul de pan met zonnebloemolie en verhit de olie tot 190°c.
Trek het vel van de garnalen maar laat de staartjes zitten.
Spoel de garnalen af en leg ze op keukenpapier.
Breek het ei in een kom en klop het los met een garde.
Tempura shrimp 05
Tempura shrimp 06
Tempura shrimp 07
Doe het ijskoude water erbij.
Klop het water kort door het ei.
Zeef het meel erbij.
Tempura shrimp 08
Tempura shrimp 09
Tempura shrimp 11
Tempura shrimp 10
Roer het beslag snel glad.
Haal de garnalen door het beslag.
Tik het teveel beslag er af.
Laat de garnalen in de olie glijden.
Tempura shrimp 12
Tempura shrimp 13
Tempura shrimp 18
Bak de ganalen in +/- 3 minuten mooi roze.
Laat ze weer uitlekken op keukenpapier.
Zeef het sausje in een kommetje.
Tempura shrimp 19
Garnalen03
Zo ziet het soya dipsausje eruit, een combinatie van zoet en bitter.
Erg lekker bij het zout van de garnalen en de frisse komkommer.