SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Limoencupcakes

lentefris
Lente, Amerikaans, Cupcakes, Met slagroom en Traktatie
Limoen cupcakes side

De boodschappen
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram fijne kristalsuiker
250 zachte boter
3 vrije uitloop bio-eieren
sap van 1 limoen
rasp van 2 limoenen
250ml slagroom
voedingskleurstof blauw en geel
rolfondant

Limoen cupcakes sidell
Deze limoen cupcakes met de kleine eendjes smaken licht en fris. Je kunt de eendjes ook weglaten en de cupcakes met alleen een hint limoen eten. Met of zonder slagroom. De hele keuken ruikt naar lente als je ze bakt, zo fris!
Limoen cupcakes 01
Limoen cupcakes 02
Limoen cupcakes 03
Limoen cupcakes 04
Rasp de schil van 2 limoenen.
Pers 1 limoen uit.
Mix boter en suiker romig.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Limoen cupcakes 06
Limoen cupcakes 07
Limoen cupcakes 08
Schep het gezeefde meel er in kleine beetjes door.
Voeg het limoensap toe.
Roer de limoenrasp door het beslag
Verwarm de oven voor op 170°c.
Limoen cupcakes 09
Limoen cupcakes 10
Limoen cupcakes 11
Limoen cupcakes 12
Schep de papieren vormpjes tot 3/4 vol.
Druk de rasp in anders verbrandt het.
Bak de cakes in +/- 20 minuten gaar.
Laat ze afkoelen op een rek.
Limoen cupcakes 13
Limoen cupcakes 14
Limoen cupcakes 15
Voeg suiker en kleurstof toe aan de slagroom.
Klop de slagroom stijf en schep het in een spuitzak.
Spuit kleine punten slagroom op de cupcakes.
Limoen cupcakes 16
Limoen cupcakes home
Steek met een koekjes vormpje fondant eendjes uit.
Druk de eendjes in de slagroom en je lente cupcakes zijn klaar om op te eten!

Zou heerlijk zijn als de zon vandaag wil schijnen, dan drinken we thee met cupcakes in de tuin.