De boodschappen
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram fijne kristalsuiker
250 zachte boter
3 vrije uitloop bio-eieren
sap van 1 limoen
rasp van 2 limoenen
250ml slagroom
voedingskleurstof blauw en geel
rolfondant
Deze limoen cupcakes met de kleine eendjes smaken licht en fris. Je kunt de eendjes ook weglaten en de cupcakes met alleen een hint limoen eten. Met of zonder slagroom. De hele keuken ruikt naar lente als je ze bakt, zo fris!
Rasp de schil van 2 limoenen.
Pers 1 limoen uit.
Mix boter en suiker romig.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Schep het gezeefde meel er in kleine beetjes door.
Voeg het limoensap toe.
Roer de limoenrasp door het beslag
Verwarm de oven voor op 170°c.
Schep de papieren vormpjes tot 3/4 vol.
Druk de rasp in anders verbrandt het.
Bak de cakes in +/- 20 minuten gaar.
Laat ze afkoelen op een rek.
Voeg suiker en kleurstof toe aan de slagroom.
Klop de slagroom stijf en schep het in een spuitzak.
Spuit kleine punten slagroom op de cupcakes.
Steek met een koekjes vormpje fondant eendjes uit.
Druk de eendjes in de slagroom en je lente cupcakes zijn klaar om op te eten!
Zou heerlijk zijn als de zon vandaag wil schijnen, dan drinken we thee met cupcakes in de tuin.