Boodschappenlijstje
250 gram speklappen
400 gram mager varkensvlees
flink kruiden met zeezout & peper
en geurige tuinkruiden
3 eetleples boter
150 gram wortels
1 medium pastinaak
½ prei
150 gram kastanje champignons
250 ml bouillon (blokje)
250 ml Oud bruin
3 eetlepels boter
3 eetlepels bloem
Tijdens virus-oplevingen hebben we weer wat meer tijd voor onze hobbies, zoals koken bijvoorbeeld. Een beetje bewerkelijk recept zoals dat voor de pastei van Lord Manderly kan dus wel, op deze zondag. Heb je weinig tijd en wil je snel klaar zijn in de keuken? Dan is dit geen goed recept voor jou. Je begrijpt, in de Middeleeuwen waren mensen een heel ander tempo gewend dan nu! We beginnen met het maken van de vulling.
Zo maak je Lord Manderly's Pastei vulling
Was, schrap en snij alle groenten.
Snij de speklappen in blokjes.
Snij het varkensvlees ook klein.
Bak eerst de speklap, in eigen vet.
Bak het vlees rondom bruin en schep uit de pan.
Bak het varkensvlees in hetzelfde spekvet.
Tot het varkensvlees rondom ook mooi bruin is.
Schep het varkensvlees uit de pan op het bord bij de speklapjes en zet het opzij
Smelt de boter in de gebruikte pan.
Voeg de groenten aan de boter toe.
Behalve de champignons.
Los het bouillonblokje op.
Doe een scheut bouillon bij de groenten.
Roer alles even goed door.
Zet een deksel op de pan.
Laat de groenten op laag vuur in 10 -15 minuten zacht worden, maak intussen de saus
Smelt de boter.
Roer de bloem er door.
Laat het even bruinen.
Voeg het restant bouillon toe.
Doe het Oud Bruin er ook bij.
Laat de saus al roerend even indikken.
Roer groenten en champignons door de saus.
Laat de vulling helemaal afkoelen en maak intussen het hartige taart deeg, het vervolg-recept staat tegelijk met dit online!