Boodschappenlijstje
450 gram tarwemeel
120 gram boter
flinke mespunt zeezout
1 vrije uitloop bio-ei
water, om het een soepel deeg te maken
1 vrije uitloop bio-ei, geklutst, voor glans
optioneel: augurken en zilveruitjes
Een van de coolste website's met 'Middeleeuwse' recepten die we op internet tegen kwamen is met afstand The Inn at the Crossroads. Je kunt allerlei recepten uit GOT op deze website vinden en daar komt ook dit recept van vandaag vandaan, met wat kleine aanpassingen.
Er staan ook recepten op uit andere populaire series, zoals uit Firefly en Starwars - andere favorieten van snazzie! Of uit World of Warcraft, een wereldberoemd online role playing game. Auteur van de website Chelsea heeft zelfs kookboeken met recepten uit deze series gepubliceerd.
Maar vandaag maken we Lord Manderly's Pie, zo doe je dat
Doe meel en zout in de mixer.
Mix de boter er door.
Voeg het ei toe en mix.
Doe er kleine beetjes water bij.
Voel na elke toevoeging of het deeg al samenhang krijgt en kneed het dan snel met de hand glad
Verdeel het deeg in een 1/3 en een 2/3 stuk.
Vet de vorm royaal in met bakspray.
Rol het deeg uit tot 1½ cm dikte.
Laat het deeg in de vorm zakken.
Druk het rondom gelijkmatig aan.
Schenk de vulling in de vorm.
Rol een deksel van deeg.
Druk het deksel stevig op de pastei en verwarm de oven voor op 200°C
Steek blaadjes uit de restjes deeg.
Plak ze op de pastei met losgeklopt ei.
Strijk ei op de bovenkant van de pastei.
Bak de pastei ± 45 minuten.
Verwijder de rand van de vorm.
Bestrijk de pastei rondom met ei.
Zet nog 10 minuten in de oven.
Als de rand van de pastei rondom ook mooi lichtbruin gekleurd is, is hij klaar!
Laat de pastei even afkoelen, van binnen is hij kokend heet!
Zet Lord manderly's Pastei op een bord en serveer meteen.
Serveer augurken en zilveruitjes bij Manderly's Pastei. Vandaag staat het recept om de pastei-vulling te maken ook online!