Voor de cupcakes
50 gram boter, zacht
50 gram gouden basterdsuiker
50 gram heel rijpe banaan (+/- halve banaan)
1 vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille-extract
50 gram zelfrijzend bakmeel
Optioneel
300ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
schijfjes banaan
Dit heb je ook nodig
een 6 of 12 cupcakes blik + 4 papieren vormpjes
Vandaag bakken we de bananen cupcakes die we morgen nodig hebben voor ons speciale vaderdag-toetje. We bakken even snel 4 cupcakes, omdat we 4 toetjes gaan maken. TIP! Maar...deze bananen-cakejes zijn zo lekker dat we er uiteindelijk 3x4 gebakken hebben, dus dat hadden we beter gelijk kunnen doen ;))
Zo maak je vier bananen cupcakes
De voorbereiding
Zet 4 papieren cupcakes vormpjes in het bakblik.
Plet de overrijpe banaan tot het puree is.
Klop met een vork het ei met de vanille los.
Zo maak je het beslag
Klop met een elektrische handmixer de boter en suiker 5-10 minuten door elkaar
Verwarm de oven voor op 180°C/160°C fan
Voeg het ei geleidelijk toe en klop door.
Zeef de bloem bij het mengsel.
Mix het heel kort door.
Schraap het mengsel bij elkaar.
Vouw de bananenpruree in.
Schraap de wand schoon.
Vul de cupcake vormpjes.
Bak de cake in 15-20 minuten.
Steek een prikker in het midden van een cupcake, als hij er schoon uitkomt is het cakeje gaar
Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in het bakblik.
Laat de cupcakes helemaal afkoelen op een rooster.
Bewaar de 4 cupcaks tot morgen in een koekjestommel.
Bak je - net als wij deden - meer cupcakes voor bij de thee vandaag? Maak ze dan af met slagroom en schijfjes banaan. Enjoy!