SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Maak de bananen cupcakes

morgen is het vaderdag!
Herfst, Cupcakes, Met slagroom, Met vers fruit en Vaderdag
Bananen cupcakes sidepic

Voor de cupcakes
50 gram boter, zacht
50 gram gouden basterdsuiker
50 gram heel rijpe banaan (+/- halve banaan)
1 vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille-extract
50 gram zelfrijzend bakmeel
Optioneel
300ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
schijfjes banaan
Dit heb je ook nodig
een 6 of 12 cupcakes blik + 4 papieren vormpjes

Bananen cupcakes homepage

Vandaag bakken we de bananen cupcakes die we morgen nodig hebben voor ons speciale vaderdag-toetje. We bakken even snel 4 cupcakes, omdat we 4 toetjes gaan maken. TIP! Maar...deze bananen-cakejes zijn zo lekker dat we er uiteindelijk 3x4 gebakken hebben, dus dat hadden we beter gelijk kunnen doen ;))

Zo maak je vier bananen cupcakes

De voorbereiding

Bananen cupcakes 01
Bananen cupcakes 02
Bananen cupcakes 03

Zet 4 papieren cupcakes vormpjes in het bakblik.

Plet de overrijpe banaan tot het puree is.

Klop met een vork het ei met de vanille los.

Zo maak je het beslag
Klop met een elektrische handmixer de boter en suiker 5-10 minuten door elkaar

Verwarm de oven voor op 180°C/160°C fan

Bananen cupcakes 04
Bananen cupcakes 05
Bananen cupcakes 06
Bananen cupcakes 07

Voeg het ei geleidelijk toe en klop door.

Zeef de bloem bij het mengsel.

Mix het heel kort door.

Schraap het mengsel bij elkaar.

Bananen cupcakes 08
Bananen cupcakes 09
Bananen cupcakes 10
Bananen cupcakes 11

Vouw de bananenpruree in.

Schraap de wand schoon.

Vul de cupcake vormpjes.

Bak de cake in 15-20 minuten.

Steek een prikker in het midden van een cupcake, als hij er schoon uitkomt is het cakeje gaar

Bananen cupcakes 12
Bananen cupcakes 13

Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in het bakblik.

Laat de cupcakes helemaal afkoelen op een rooster.

Bewaar de 4 cupcaks tot morgen in een koekjestommel.

Bak je - net als wij deden - meer cupcakes voor bij de thee vandaag? Maak ze dan af met slagroom en schijfjes banaan. Enjoy!