De Boodschappen
1/2 rol bladerdeeg
30 gram fijne suiker
250 ml slagroom
2 eetlepels suiker
50 gram Tony's chocolade
1 klein blikje mandarijntjes
voor het glazuur
40 gram poedersuiker
2 eetlepels mandarijnensiroop
oranje voedings-kleurstof
Vandaag maken we oranje-rolletjes en we kunnen nu al zeggen: helaas, ze halen koningsdag niet ;)) Geeft niet, want ze zijn het lekkerst op de dag dat ze gebakken zijn. En zo gaat het hier ook, meestal komen de hongerige monstertjes ze meteen opeten. Wacht nou even op de thee jongens!
Klein maar belangrijk puntje: wij gebruiken mini-cannoli rolletjes van roestvrij staal om de rolletjes te maken
Zo maak je oranje rolletjes
Rol het bladerdeeg uit en snij het in repen.
Vet de mini-cannoli rolletjes licht in.
Rol het bladerdeeg om de rolletjes.
Bestrooi het bakpapier licht met suiker.
Rol de deegrolletjes door de suiker, schud het af en leg de rolletjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier er op
Laat de rolletjes 30 minuten rusten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hetelucht
Bak de bladerdeeg rolletjes in 15 - 20 minuten gaar.
Laat de rolletjes iets afkoelen op een rooster
Smelt de chocolade au bain marie.
Duw de vormpjes uit de rolletjes.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Doop de rolletjes in de chocolade.
Terwijl de chocolade droogt roer je het glazuur
Roer de suiker dik vloeibaar met mandarijnsiroop.
Maak het glazuur mooi oranje met een piepklein beetje kleurstof.
Druppel zigzag-streepjes op de droge chocolade.
Vul de rolletjes met slagroom en spuit er iets bovenop.
Mandarijntjes er op en...hap, te lekker zijn deze oranje-rolletjes!
Fijne koningsdag!