De boodschappen
30 gram knoflookboter
2 sjalotten
2 wortels
750 gram Roma tomaten
400 ml Italiaanse passata
takjes basilicum en platte peterselie
125 gram crème fraiche, light
1 groentenbouillonblokje
250 ml water
zeezout & versgemalen zwarte peper
100 gram geraspte parmezaanse kaas
Deze snelle, verse tomatensoep gaat prima samen met het knoflook/kaasbrood dat we gisteren bakten. Een heerlijke lunch of neem het mee op een picknick. De soep kan ook koud gegeten worden, ze smaakt dan net zo heerlijk!
Zo maak je verse tomatensoep
Snij de sjalotten en de wortels klein.
Snij een kruisje in de schone tomaten.
Leg de tomaten in kokend water.
Was de kruiden en snij ze fijn.
Smelt de knoflookboter in een grote pan (met een deksel).
Smoor de sjalotten en wortels in de boter tot ze zacht zijn.
Haal de tomaten uit het hete water en verwijder de velletjes.
Snij de tomaten in achten.
Doe de tomaten in de pan erbij.
Voeg ook de passata toe.
Verkruimel het soepblokje er over.
Schenk het water bij de soep, zet de deksel op de pan en laat de soep 20 minuten trekken.
Voeg de kruiden aan de soep toe.
Blend de soep snel glad.
Roer de crème fraiche erdoor.
Maak de soep af met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Rasp tot slot wat parmezaanse kaas over de soep.