Boodschappenlijstje
2 biologische vrije uitloop eieren
35 gram bloem
50 gram paneermeel
2x 150 gram witvisfilets, zonder vel
15 ml arachide olie, om grillen
4 zachte ronde broodjes, open
ijsbergsla, om te serveren
mayo-dillesaus
zoetzure komkommer
Vandaag eten we homemade visfilet burgers want dat zijn de lekkerste. Gisteren maakten we de zoetzure komkommer alvast en de dag daarvoor een mayonaise-dille sausje. dat we nu uit de ijskast pakken.
Als je deze twee bijgerechten een of twee dagen eerder maakt hebben de smaken de tijd om te blenden, dan zijn ze nog lekkerder! Bovendien ben je dan een stuk sneller klaar in de keuken, op je vrije zondag :))
Zo maak je visburgers
Klop de eieren in een kom.
Schenk ze in een diep bord.
Zeef de bloem in een diep bord.
Kruid het met zeezout & peper.
Doe het paneermeel in een deep bord.
Verwarm de grillpan en strijk er olie in.
Druk de vis met beide kanten in het meel.
Zorg ervoor dat de vis aan beide kanten goed met meel bedekt is maar schud het teveel af
Druk de vis met beide kanten in ei.
Daarna in de paneermeel.
Bak de vis in de grill pan.
Toast de broodjes ook in de grillpan.
Grill de vis in +/- 4 - 5 minuten per kant goudbruin en gaar
Neem de broodjes uit de pan.
Pak saus, komkommer en sla erbij.
Schep mayo-dillesaus op de broodjes.
Leg er sla op en dan de vis.
Leg dan de zoetzure komkommer op de visburgers.
Serveer de homemade visburgers open of gesloten