Boodschappen pannacotta
4 blaadjes gelatine
250 ml volle melk
250 ml slagroom
een vanillestokje
25 gram suiker
frambozen coulis
250 gram frambozen
50 gram fijne suiker
2 eetlepels citroensap
Een voor de mini-monstertjes wat moeilijk recept om voor mama te maken, maar ze wassen de frambozen en leggen ze later netjes op de pudding ;)) Helaas is deze heerlijke Italiaanse pudding bij ons iets ingezakt, maar we zijn express vroeg begonnen zodat we het volgende week op moederdag helemaal goed kunnen doen!
Zo maak je Panna Cotta met een frambozencoulis
Week de gelatine in koud water tot het zacht is.
Schraap de zaadjes uit een vanillestokje.
Doe de slagroom, melk, stokje en vanillezaad in een pan.
Voeg de suiker toe en breng het mengsel zachtjes aan de kook.
Laat de melk 5 minuten koken, verwijder het stokje. Vul de vormpjes met koud water.
Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg het toe.
Blijf het mengsel stevig roeren tot de gelatine helemaal opgelost is.
Schenk de mix in de vormpjes, laat ze afkoelen en zet ze een nacht in de ijskast.
Pureer de frambozen in de blender maar houd er een paar apart voor decoratie.
Zet de pan met fruitpuree, citroen en suiker laag op en roer tot de suiker helemaal opgelost is.
Wrijf de frambozen coulis door een zeef zodat alle pitjes zijn verwijderden giet het over in een kannetje.
Laat de panna cotta en de frambozencoulis eerst helemaal afkoelen.
Zet dan de ramekins met pannacotta en de coulis een nachtje in de ijskast.
Stort de panna cotta op bordjes, decoreer ze met frambozen en druppels coulis.
Zet het kannetje met de frambozen coulis er bij.