Icon en

Vanille pannacotta

met een verse frambozencoulis
Moederdag, Italiaans, Dessert en Met vers fruit
Panna cotta side pic

Boodschappen pannacotta
4 blaadjes gelatine
250 ml volle melk
250 ml slagroom
een vanillestokje
25 gram suiker

frambozen coulis
250 gram frambozen
50 gram fijne suiker
2 eetlepels citroensap

Panna cotta promo

Een voor de mini-monstertjes wat moeilijk recept om voor mama te maken, maar ze wassen de frambozen en leggen ze later netjes op de pudding ;)) Helaas is deze heerlijke Italiaanse pudding bij ons iets ingezakt, maar we zijn express vroeg begonnen zodat we het volgende week op moederdag helemaal goed kunnen doen!

Zo maak je Panna Cotta met een frambozencoulis

Panna cotta 01
Panna cotta 03
Panna cotta 02
Panna cotta 05
Week de gelatine in koud water tot het zacht is.
Schraap de zaadjes uit een vanillestokje.
Doe de slagroom, melk, stokje en vanillezaad in een pan.
Voeg de suiker toe en breng het mengsel zachtjes aan de kook.
Panna cotta 05
Panna cotta 06
Panna cotta 07
Laat de melk 5 minuten koken, verwijder het stokje. Vul de vormpjes met koud water.
Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg het toe.
Blijf het mengsel stevig roeren tot de gelatine helemaal opgelost is.
Panna cotta 08
Panna cotta 10
Panna cotta 14
Panna cotta 11
Schenk de mix in de vormpjes, laat ze afkoelen en zet ze een nacht in de ijskast.
Pureer de frambozen in de blender maar houd er een paar apart voor decoratie.
Zet de pan met fruitpuree, citroen en suiker laag op en roer tot de suiker helemaal opgelost is.
Wrijf de frambozen coulis door een zeef zodat alle pitjes zijn verwijderden giet het over in een kannetje.
Panna cotta 12
Panna cotta 13
Panna cotta 14
Laat de panna cotta en de frambozencoulis eerst helemaal afkoelen.
Zet dan de ramekins met pannacotta en de coulis een nachtje in de ijskast.
Stort de panna cotta op bordjes, decoreer ze met frambozen en druppels coulis.

Zet het kannetje met de frambozen coulis er bij.