Icon en

Mama Panya's pannenkoeken

Mary & Rich Chamberlin, illustraties Julia Cairns
Prentenboek
Mama panyas pannenkoeken sidepic

Mama Panya's pannenkoeken
Auteurs: Mary & Rich Chamberlin
Illustrator: Julia Cairns
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Maaike Sigar & Nina Steutel
Verschenen: oktober 2009
Uitgeverij: Middernacht
EAN: 9789072259769
Prijs: € 14.95 (HC)
Leeftijd: 4 - 7 jaar

Mama panyas pannenkoeken sidepicll

Mama Panya's pannenkoeken van de Amerikaanse schrijvers  Mary & Rich Chamberlain is prachtig prentenboek. Leuk om met onze Westerse kinderen een kijkje in Afrika te nemen, om precies te zijn in Kenya. Wij vinden het heel belangrijk dat onze jonge mini-monstertjes leren hoe het leven van kinderen in andere werelddelen er uit ziet.

De mooie illustraties van Julia Cairns leveren een belangrijke bijdrage aan het boek. Ze zijn vrolijk, sfeervol en kleurrijk. Je wordt door de omslag van het boek al direct meegenomen naar Afrika.

Mama panyas pannenkoeken 01
Mama panyas pannenkoeken 02
Mama panyas pannenkoeken 03

In het verhaal gaat mama Panya naar de markt om meel te kopen en Adika mag mee. Adika weet zeker dat de pannenkoeken van mama de lekkerste van heel Afrika zijn. Onderweg nodigt hij iedereen uit, om pannenkoeken bij ze te eten. Maar mama maakt zich zorgen, heeft ze wel genoeg te eten voor iedereen? Mama Panya's pannenkoeken is een warm verhaal over samen delen en over hoe kinderen onze volwassen problemen van een heel andere kant bekijken :)) 

Achterin het boek vind je allelei wetenswaardigheden over Kenya. Waar het ligt in Afrika en over de taal die daar gesproken wordt, welke dieren er leven en hoe het dorpsleven er uit ziet voor kinderen daar. Zelfs Mama Panya's recept voor Kenyaanse pannenkoeken staat achterin het boek, want over de hele wereld houden kinderen van pannenkoeken!

3 warm geel schijnende sterren voor Mama Panya's pannenkoeken, van de voorlezers en de luisteraartjes!